Lifestyle

„Ha egy meleget át lehet nevelni heteroszexuálissá, akkor fordítva is működik?”

Miután a köztévé egyik műsora bedobta a köztudatba az átnevelő terápiákat, nagyobb figyelem irányul itthon a témára.

Az orvostudományi egyesületek, pszichiátriai szövetségek tagjai rendre kategorikusan kijelentik, hogy az átnevelő terápiák hatástalanok, viszont súlyos lelki traumát okozhatnak az azon átesetteknek – riasztó az arány, az ilyen személyek ötöde kísérel meg öngyilkosságot. Éppen egy évvel ezelőtt az Európai Parlament is sürgette minden tagállamát, hogy tiltsák be az LMBTQ-személyek átnevelő terápiáit.

Sigmund Freud, a legendás pszichiáter már 1935-ben kijelentette, hogy a homoszexualitás nem betegség, ezért azt nem is lehet gyógyítani. (Kenyában éppen nem így gondolják ma sem, ott még a meleg oroszlánokat is átnevelő terápiákra küldenék.)

 

„Ha egy meleget át lehet nevelni heteroszexuálissá, akkor fordítva is működik?” címmel most a 24.hu portál forgatott videót. Meleg keresztényként megszólal dr. Adrian Bury, aki sokáig imádkozott Istenhez, hogy ne legyen meleg, de ezt nem történt meg. Pusztai Olivér, a Mr. Gay Hungary verseny győztese arról mesél, azért tud boldog és kiegyensúlyozott lenni, mert elfogadta önmagát. Ami a vallást illeti, ott pedig azt hangsúlyozza, hogy az egyén és Isten kapcsolatába nem biztos, hogy egy szervezetnek, nevesül az egyháznak kell beleszólnia. Faix Csilla pszichológus pedig elmondja, hogy a homoszexualitás, a leszbikusság, a biszexualitást nem egyéb, mint normál variánsa az emberi szexualitásnak. Tanulságos videó következik.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin