Életmód

„Ha egy meleget át lehet nevelni heteroszexuálissá, akkor fordítva is működik?”

Miután a köztévé egyik műsora bedobta a köztudatba az átnevelő terápiákat, nagyobb figyelem irányul itthon a témára.

Az orvostudományi egyesületek, pszichiátriai szövetségek tagjai rendre kategorikusan kijelentik, hogy az átnevelő terápiák hatástalanok, viszont súlyos lelki traumát okozhatnak az azon átesetteknek – riasztó az arány, az ilyen személyek ötöde kísérel meg öngyilkosságot. Éppen egy évvel ezelőtt az Európai Parlament is sürgette minden tagállamát, hogy tiltsák be az LMBTQ-személyek átnevelő terápiáit.

Sigmund Freud, a legendás pszichiáter már 1935-ben kijelentette, hogy a homoszexualitás nem betegség, ezért azt nem is lehet gyógyítani. (Kenyában éppen nem így gondolják ma sem, ott még a meleg oroszlánokat is átnevelő terápiákra küldenék.)

 

„Ha egy meleget át lehet nevelni heteroszexuálissá, akkor fordítva is működik?” címmel most a 24.hu portál forgatott videót. Meleg keresztényként megszólal dr. Adrian Bury, aki sokáig imádkozott Istenhez, hogy ne legyen meleg, de ezt nem történt meg. Pusztai Olivér, a Mr. Gay Hungary verseny győztese arról mesél, azért tud boldog és kiegyensúlyozott lenni, mert elfogadta önmagát. Ami a vallást illeti, ott pedig azt hangsúlyozza, hogy az egyén és Isten kapcsolatába nem biztos, hogy egy szervezetnek, nevesül az egyháznak kell beleszólnia. Faix Csilla pszichológus pedig elmondja, hogy a homoszexualitás, a leszbikusság, a biszexualitást nem egyéb, mint normál variánsa az emberi szexualitásnak. Tanulságos videó következik.

 

 

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Szivárvány maratont rendeztek Japánban

Next post

Melegpornóban látta viszont férjét az óvatlan feleség