Hírek

Ezekben tévedett az M5 az átnevelő terápiák promotálásakor

Az M5 közszolgálati televízión szerda este adták le az Ez itt a kérdés… című műsort, melyben arról volt szó, hogy a homoszexualitást igenis meg lehet gyógyítani. Leírjuk röviden, miben tévedtek.

A műsorban több „szakértő” is megszólalt, akikkel az állami televízió egy Magyarországon, tavaly októberben megrendezett konferencián beszélgetett, melynek során 21 ország „szakértői” találkoztak, hogy megvitassák az átnevelő terápiákkal és a homoszexualitással kapcsolatos kérdéseket.

A műsorban rendkívül sok vélemény és megállapítás hangzott el, melyben bár a homoszexualitást nem merték nyíltan betegségnek nevezni, ettől függetlenül folyamatosan annak gyógyításáról beszéltek, illetve arról, hogy a liberális erők miként próbálják elnyomni a tényt, hogy a másság gyógyítható.

Mielőtt rátérnék a kérdésekre, fontos kiemelnünk, hogy mindez nem csak felháborító, hanem igencsak veszélyes is. A homoszexualitás a tudomány szerint nem egy gyógyítható állapot, ezért az átnevelő terápiák csak zsákutcába vezethetnek, főleg, hogy legtöbbször nem tudományos módszerekre építik terápiájukat – hiszen olyan nem létezik, így nehéz is lenne –, hanem missziójuk vallási alapokon nyugszik.

Hogy ez miért veszélyes? A tárgyalt terápiák összezavarják az érintett fiatalokat. A szexualitás elnyomása, a szexualitás bűnként való megélése és az ellene folytatott felesleges harc pedig nemcsak egyszerűen lelki sérülésekhez vezethet, hanem akár öngyilkossághoz is.

Hogy minden egyes vélemény miért nem komolyan vehető? Mivel nem melegek nyilatkoznak, vagy legalábbis nem olyan melegek, akik megélik szexualitásukat és elfogadták azt. Így egyszerűen… fogalmuk sincs, miről beszélnek. 

De nézzük, mi hangzott el a műsorban:

Aki jelenleg a „fősodratú gondolatnak” ellentmond, vagyis nem fogadja el a homoszexuálisokat, az azonnal homofób.

Így van, aki nem fogadja el a homoszexuálisokat és fel is szólal ellenük, vagy erőszakosan akar tenni ellenük, az homofób. A homofóbia a homoszexuálisok elleni fellépésben gyökerezik. Ha valaki nem szereti a melegeket, az nem lesz homofób. Elég halkan nem szeretnie a melegeket és nem foglalkoznia velük. De ha valaki nyilvánosan kiáll, hogy minden meleget meg kell változtatni, hogy többé ne legyenek melegek, mert melegnek lenni rossz, az homofób.

Mellesleg a „fősodratú gondolat” erős kifejezés. Sajnos a világban máig erősen tombol a homofóbia, még a nyugati országokban is, és számos országban máig bűnként kezelik.

Ha valaki nyíltan megélheti a homoszexualitását, az már kiteljesedett.

Egy átlagos homoszexuális ma Magyarországon – és alapvetően a világban – szégyenkezve, rettegve, bántalmazva, csúfolva és elnyomva nő fel. Fél elmondani, mi a helyzet vele, sokszor kiközösítik, sokszor csúfolják, bújkálnia kell a család, a barátok és az osztálytársak előtt. Vagyis LMBTQ emberként felnőni nehéz. Így ha valaki végre felvállalhatja érzéseit és valódi énjét, és szabadon lehet az, aki, akkor nyilvánvalóan megkönnyebbül és valamilyen szinten kiteljesedik.

Ám a kiteljesedéstől még messze vagyunk. Ha valaki homoszexuális, nincs meg minden joga a teljes élethez: nem házasodhat össze partnerével és nem fogadhat örökbe partnerével. Vagyis a kiteljesedéstől még igencsak messze vagyunk.

„Sokan vannak, akik megváltoznának.”

És még többen, akik nem. Érdekes politika egy közösség tagjairól úgy beszélni, hogy nem vagyunk a közösség tagja és így nem is ismerjük azt. Tudásanyag nélkül káros konkrét kijelentéseket tenni.

Az LMBTQ közösség rendkívül sokat küzdött azért, hogy ma olyan részleges szabadságban éljen, amiben élhet. Saját kultúránk van, saját történelmünk és egy egész világon összetartó közösségünk, amit az LMBTQ emberek ismernek. Kívülállóként egyszerűen meggondolatlanság erről az erős és büszke közösségről ilyen megalapozatlan és hamis dolgot állítani csak azért, hogy más hazugságoknak hamis alapot adjanak.

Ez egy erős, boldog és büszke közösség. Nem kell róluk sajnálattal beszélni. Az LMBTQ közösség tagjai életük nagy részében küzdöttek magukért és erős emberek lettek. Nem szorulnak rá senki sajnálatára sem.

“Arra a legkevésbé sem gondolunk, hogy ezek az embertársaink vajon milyen szenvedéseken, lelki válságokon mehetnek keresztül. “

Nem, akik az átnevelő terápiákat promotálják és csinálják, valóban nem gondolnak erre, eszükbe sem jut. Eszükbe sem jut, mennyit szenved egy LMBTQ fiatal, mire szembenéz magával és elfogadja magát. Mire szembenéz az őt körbe vevő emberekkel és elfogadtatja magát.

Arra a számtalan LMBTQ fiatalra sem gondoltok, akik az őket körbe vevő bántó szavak és tettek miatt gyerekként döntöttek úgy, hogy önkezükkel vetnek véget életüknek.

Arra a számtalan LMBTQ fiatalra sem gondoltok, akik átnevelő terápiák miatt egy életre lesznek lelki sérültek, nem lesznek képesek normális emberi kapcsolatok kialakítására, normális szexuális életre, és az öngyűlöletük és a lelkiismeretfurdalásuk öngyilkosságba kergeti őket.

Sokan kutatják a homoszexualitás gyógyítását

Akik egész életükben rossz úton járnak. Hiszen nemcsak a valós kutatási eredményeket nem figyelik, hanem az ilyen terápiák borzalmas következményeit sem, melyekről már ejtettünk néhány szót. 

A tudomány máig nem tudja biztosan, mik a homoszexualitás okai, erre máig nincs biztos válaszunk. Akkor hogyan lehetne a gyógyítását kutatni?

Ezek az emberek felemelik a szavukat az ellen a megállapítás ellen, hogy a homoszexualitás nem gyógyítható, de nagy hévvel állítják, minden bizonnyal nulla valós kutatási eredménnyel, hogy igenis gyógyítható.

Alapvetően, ha ők nem homoszexuálisak és semmi közük az LMBTQ közösséghez, milyen alapon szólnak bele ennek a közösségnek az életébe? Mi közük hozzá? 

A válasz persze sokszor egyszerűen abban rejlik, hogy a legtöbb ilyen szervezet vallási alapokon nyugszik. 

A vallás és a tudomány között pedig igencsak nagy űr tátong.

„Sokakat sikerült visszavezetni”

Vannak, akiket valóban meg lehet vezetni és elhitetni velük, hogy heteroszexuálisok lettek, sőt, sok LMBTQ ember heteroszexuálisként éli le életét – csak ezek az emberek nem boldogok. Szoronganak, hiszen nem csak a társadalom elől és saját környezetüktől bújkálnak, hanem saját maguktól is, és egész életük tagadásból és lelkiismeretfurdalásból áll.

Érdekes példa hangzott el a műsorban is: egy „megtért” emberről is beszéltek, aki máig szenved és máig vannak meleg álmai. Ez lenne a megtérés?

És egy apró kérdés: attól, hogy ezek az emberek szenvednek, az átnevelő terápiákat propagálóknak mivel is lesz több és boldogabb az életük?

És ez lenne a cél? Hogy ezek az emberek is „áttérjenek” és szenvedjenek? Ez a cél, ettől lesz jobb a világ? A több szenvedőtől? Ettől lesznek ők boldogok és elégedettek? Ha több ember szenved?

Persze megtámadják a szivárványcsaládokat is

A szivárványcsaládokról azt állítják, hogy egy kutatásból kiderült, hogy a heteró családokban felnőtt gyerekek boldogabbak. Ez a kutatás 40 évet vizsgált. Egyrészt jó kérdés, hogy mennyi szivárványcsalád volt 40 éve, akikből lehetett egy sziklaerős álláspontú tanulmányt kreálni? Másrészt a kutatások éppen azt mutatják, hogy mivel a szivárványcsaládokban nagyobb a küzdelem a gyerekért és alapvető elvárás a megfelelő anyagi helyzet, a gyerekek sok esetben jobb körülmények között nőnek fel.

Emellett ne feledjük el: a szivárványcsalád még némileg új jelenség. Ahhoz mindenképpen, hogy ilyen bátor kijelentéseket tegyünk ellenük, mely ellentmond a legtöbb tanulmánynak.

Persze biztosan szebb lenne ez a világ, ha még több árva lenne az árvaházakban, mint szerető családokban, jó anyagi körülmények között.

Sokan saját testi jellemzőiket nem elfogadva állapítják meg a nemüket

Ők például a transzneműek. A testi adottságok adják meg a biológiai nemet, ám a társadalmi nemet a gender jelöli, ami független a testi adottságoktól. 

Sok melegen segíthet a jó istenhit

A vallásnak a 21. században meg kell tanulnia, hogy csak azoknak kell segíteni, akiknek valóban szükségük van rá, vagy kérik azt. Az LMBTQ közösség nem tartozik ide.

Ettől függetlenül a jó istenhit valóban sok LMBTQ embernek segíthet, hiszen alapvetően az elfogadásról, befogadásról és a másik szeretetéről szól. Ez a közösség ezekben maximálisan hisz.

A melegség üdvözlendő, pozitív, szinte kívánatos emberi magatartásként tűnik föl

A jogegyenlőtlenség, az átnevelő terápiák, az LMBTQ fiatalok öngyilkossági rátái, a Pride körüli állandó harcok, a coming outok alacsony száma és az LMBTQ közösséget érő bántalmazások valahogy nem ezt mutatják.

És a nagy kérdés: miért játssza a média, hogy nincs visszaút?

Mert nincs. És ezt csak akkor tudhatod, ha magad is meleg vagy.

Ha nem… 

Foglalkozz a heteroszexuálisokkal.

 

Kanicsár Ádám András

Facebook-oldal: @kanicsar

Instagram: @kanicsar

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin