Hírek

Mr. Gay Hungary 2018 – Megszületett a döntő eredménye!

Pusztai Olivér stylist nyerte a Magyarország LMBTQ nagykövete címet a Mr. Gay Hungary 2018 döntőjén.

A november 17-én szombaton, este hat órakor kezdődő verseny kezdetét telt ház fogadta a helyszínen, a 4Play Lounge-ban. Az eseményt a legutóbbi, 2008-as Mr. Gay Hungary-t követően 10 év után először hozta újra tető alá a Humen Magazin több támogató bevonásával.

Szó szerint tombolt a nézőtér, amikor megjelent a színpadon az a hét szerencsés döntős, akiket internetes szavazók juttattak be a végső megmérettetésre.

László (25), Benett (32), Balázs (18), Milán (20), Olivér (35), Renátó (25) és Tamás (25) egyenként vonultak ki a kifutóra farmerban és fehér, egyen Mr. Gay Hungary pólólban, miközben Lady Dömper, az est házigazdája, az AlterEgo Club háziasszonya vezette fel őket.

 

 

Ezt követően a versenyzők utcai viseletben tértek vissza a színpadra, egyenként bemutatva a szettjüket a kifutón. Itt már mind a heten kérdéseket kaptak a pontozó zsűri tagjaitól. Péterfy Bori énekesnő, színész, Sipka Dávid meleg influencer és testépítő, Pálfi János, az AlterEgo üzletvezetője, és Erdei Zsolt, a Mr. Gay Hungary 2018 igazgatója arra voltak kíváncsiak, hogy egy-egy versenyző győzelem esetén hogyan járulna ahhoz, hogy Magyarországon minél előbb elfogadják az azonos neműek házasságát, vagy hogy a fiatalok megfelelő tájékoztatást kapjanak a HIV vírusfertőzéssel és az AIDS betegséggel kapcsolatban, valamint hogy milyen egyéb hátrányos helyzetben lévő csoportot vagy ügyet támogatnának szívesen. A kérdésekre a döntősöktől hasonló válaszok érkeztek: sokan a közösségi média felhasználását, reklámkampányokat, csoportos beszélgetések szervezését, oktatásokat, más nemzetekkel való kapcsolatfelvételt javasoltak.

 

 

A nézőtéren aztán tetőzött az izgalom, ugyanis a következő versenyszámban a fiúk fürdőnadrágban léptek színpadra. A fürdőnadrág után öltönyt öltöttek magukra, megmutatták az elegáns oldalukat, majd újabb kérdéseket kaptak.

A verseny persze nem csak komoly témák feszegetéséről szólt. A közönség a versenyszámok között sem unatkozott, a jó hangulatról az Euphoria Cabaret queer varieté műsora gondoskodott az újcirkusz, a vogue tánc, a burlesque és a boylesque legtehetségesebb előadóival, többek között egy berlini hulahopp drag előadóval. Ezen kívül az AlterEgo egy fellépője, Miasma is megjelent a színpadon egy show erejéig.

 

 

A legnagyobb várakozás persze a szünetet követő az eredményhirdetést övezte, de még előtte a közönség tagjainak is lehetősége nyílt egy szavazólapot kitölteni kedvenc döntősük nevével, ingyenes HIV gyorstesztet végeztetni a helyszínen, valamint megcsodálni egy rúdtáncosnő előadását.

A szünet után a különdíjasokat nevezték meg elsőként, köztük a közönség kedvencét, Lászlót. A zsűri ítélete szerint a harmadik helyen Balázs, a második helyen László végzett, a legtöbb pontot pedig Pusztai Olivér frappáns válaszai, fehér ingből, piros-fekete kockás nadrágból és narancssárga sportcipőből álló utcai viselete, valamint szürke slim fit öltönye, az ahhoz viselt mintás, fehér ingje, és az extravagáns összképet adó sportcipője jelentette, így került ő a dobogó első fokára.

Pusztai Olivér, Mr. Gay Hungary 2018

 

Nem éreztem biztosnak a győzelmet” – mondta lapunknak Olivér. „Folyamatosan jöttek a különdíjak, én pedig végig figyeltem, hogy hol vagyok én? Bíztam benne, hogy a kérdésekre jó válaszokat adtam, hogy a zsűrit és a közönséget is sikerült meggyőznöm. Majd az én nevemet is bemondták a különdíjazottak között, aminek nagyon örültem, de még jobban aggódni kezdtem. Elmondhatatlan öröm volt, amikor másodjára hallottam meg a nevemet, akkor már az első helyen.

Az ezzel járó feladatot komolyan veszem, nagyon fontosnak tartom, hogy nagykövetként képviseljem a közösséget. Jövő héttől az összes szervezettel elkezdem felvenni a kapcsolatot, hogy segítsenek a munkában. A médiában dolgoztam, tudok hatni az emberekre. Ezt a fegyvert pedig szeretném jól használni. Nagy a nyomás, de bizonyítani akarok, hiszen magyar most először jut ki a Mr. Gay World világversenyre. Öt hónapom van felkészülni, addig intenzíven angol nyelvórákat veszek, edzek és készülök, hiszen majd globális témákról is beszélni kell” – árulta el Olivér, akivel nem csak hogy külön fotósorozat készül és a Humen Magazin címlapjára kerül, de a dél-afrikai Fokvárosban képviselheti Magyarországot a jövő áprilisi nemzetközi versenyen a Mr. Gay World címért. Egy éven keresztül pedig ő viseli a Mr. Gay Hungary címet.

 

 

 

Máthé Bence

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin