Itthon

Az állatokkal való házassághoz hasonlította Orbán Viktor az azonos neműek házasságát

Egy nappal a 29. Budapest Pride Felvonulás előtt adta szokásos pénteki rádióinterjúját Orbán Viktor miniszterelnök. A félórás interjúban azonban olyan szavak hangoztak el a kormányfő szájából, ami után bármilyen, még valamilyen módon működő parlamenti demokráciában a saját párttársai mondatnák le azonnal a posztjáról.

Fontos látni, hogy világnézeti (vagy hatalomtechnikai) okokból az teljesen rendben van, ha valaki a férfi-női házasság kizárólagosságában hisz és ennek hangot ad. Azt azonban nemhogy politikus, de egy ország miniszterelnöke nem engedheti meg magának, hogy felnőtt magyar állampolgárok házasság iránti vágyát, az azonos nemű párok házasságát az állatokkal való házassághoz hasonlítsa.

„Amikor arról van szó, hogy mi a hagyományos családmodellt védjük, és mi támogatjuk a fiatalokat, támogatjuk a családokat, és szeretnénk, hogy ha a családi életforma minél meggyőzőbb lenne, nem akarjuk ezt fellazítani mindenfajta marháskodásokkal. Lassan már a széket is, vagy a fotelt, amin ülök, azt is el lehet venni férjül vagy feleségül. Tehát köszönjük szépen, nem tudom, az állatok mikor kerülnek sorra. Ennek az őrületnek itt nincsen vége. Mi ezt mind el akarjuk felejteni, nem akarunk benne rész venni, és semmiképpen nem akarjuk, hogy a gyerekeinknek ezekben a kérdésekben más mondja meg, hogy mi a jó, rossz, mi a helyes és mi a helytelen.”

 

Orbán sokadjára megismételte, hogy szerinte az érvénytelen 2022-es népszavazás őt erre hatalmazza fel genderkérdésekben – még akkor is, ha a 4 kérdés között semmilyen formában nem szerepelt az azonos nemű párok házassága.

Amikor a miniszterelnök arról beszél, hogy „nem akarunk benne részt venni”, akkor biztosan nem a magyar közvéleményre gondol. A Medián közvélemény-kutatása szerint ugyanis itthon már többségen vannak azok, akik támogatják az egyenlő házasságot, a megkérdezettek 72 százaléka egyetért azzal, hogy egy azonos nemű pár tagjai is lehetnek jó szülők, 60 százalékuk szerint pedig lehetővé kell tenni azt, hogy az azonos nemű párok örökbe fogadhassanak. 73 százalékuk lehetővé tenné, hogy a transznemű emberek megváltoztassák nemüket és nevüket az irataikban, míg a hatályos tiltással mindössze 21 százalék ért egyet.

Csakhogy a felmérésben az is szerepelt, hogy a magyarok 84 százaléka szerint elfogadhatatlan, ha egy politikus az LMBTQ emberek ellen gyűlöletet kelt – így ha a közösség tagjai ilyesmire reálisan nem is számíthatnak tőle, de attól a 84 százalék magyartól Orbán Viktornak lassan illene bocsánatot kérnie.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin