Lifestyle

Gilda-napló – Az első kihagyások

Hát igen, van, hogy alakul úgy az élet, hogy nem három, de kettő edzés sem fér bele. Marketingben dolgozom és szabadúszó vagyok. Ha jön egy új termék, elúszom, ha jön egy új megrendelés, elúszom, és az évek alatt megtanultam azt, hogy bár az alváson a legegyszerűbb spórolni, de az a legbutább döntés is. Szóval megtörtént, hogy volt egy hét, amikor csak egyszer mentem el konditerembe.

És figyeljétek meg, ebből is kihozom azt, hogy igazából ez egy tök jó dolog! Mert tényleg az. Ugyanis eddig is volt rá példa, hogy szorgalmasan elkezdtem egy sportot űzni, csináltam nettó három hétig, aztán egyszer nem mentem el, aztán utána szép lassan soha többé. Ismerős ugye?
Biztos vagyok benne, hogy ismerős.

 

 

Most viszont mindez más volt. Valóban kézzel fogható, jogos érveim voltak arra, hogy miért nem tudtam eljutni a súlyzók közé, és ez nem csak azért nyugtatott meg, mert mégiscsak munkáról van szó, hanem azért is, mert most először éreztem azt, hogy oké, most kihagyom, de úgyis visszatérek. Nem lesz szép lassú lemondás, ez nem a vég cinkos kezdete, mikor csak kitalálom a kifogásokat, hogy abbahagyjak valamit, mert simán lusta vagyok.

Azzal, hogy normálisan edzel és nem csak ímmel-ámmal, hanem tudatosan, felépítve, szabályok szerint, és a becsületesen elvégzett gyakorlatok pedig hamar eredményeket is hoznak, a mozgás nem lesz teher többé. Ha ismersz valamit és tudod, hogyan kell csinálni, akkor hozzászoksz és életed részévé válik. 28 évesen először mondhatom ki: a mozgás életem részévé vált.

Szóval nem baj, ha kihagyom az edzést. Nem jó, de nem baj. Mert már képes vagyok távlatokban gondolkodni és a mozgást egyszerűen életem állandó részeként kezelni. És ez nagy megkönnyebbülés.

 

Kanicsár Ádám András

 

Három hónapra a Gilda Max biztosított számomra egy személyi edzőt, aki drákói szigorral felügyelt, hogy a semmiből építsünk valamit. Szigorú edzésterv és diéta, minimális szénhidrát és alkohol, sok mozgás és pihenés. Három hónapig úgy kellett élnem, ahogyan még sosem éltem: egészségesen és tudatosan. Az átalakulás első és második részét megtaláljátok online, a harmadik részt pedig keressétek a Humen Magazin novemberi számában. Az átalakulás közben vezettem egy naplót is, most ezekből szemezgetünk.

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés