Itthon

Elmarad a hétvégére tervezett budapesti Aszex Pride felvonulás

Az Aszex Pride felvonulás sajnos elmarad egy másik rendezvény miatt, amelyet ugyanarra az időpontra jelentettek be, és amely valószínűsíthetően rengeteg embert fog vonzani” – tájékoztatta a Hument Sulyok Viktória, az Aszex Pride főszervezője. A második budapesti Aszex Pride felvonulásra most szombaton került volna sor – a tavalyiról készített képes beszámolónk itt tekinthető meg.

Viki azt is elmondta, hogy a június kilencedikei önkormányzati és európai parlamenti választásokig már nem pótolják be az elmaradt eseményt, utána viszont tervben van. Nem minden, az aszexuális közösséghez tartozó program marad azonban el szombaton. A felvonulás helyett este fél nyolctól a Szimpozion klub várja mindazon érdeklődőket, akik támogatni szeretnék az aszexuális közösséget.

Itt lehetőség lesz tapasztalatokat megosztani, gondolatokat kicserélni és természetesen együtt ünnepelni a közösségben. Gyertek és csatlakozzatok hozzánk, hogy együtt ünnepelhessük az elfogadást” – olvasható az esemény leírásában.

Ezzel párhuzamos hír, hogy a szélsőjobboldali Mi Hazánk pártnál hiszti van, amiért a Budapest Pride felvonulás idejére meghirdetett ellentüntetésüket tiltotta be a rendőrség. Emiatt a párt a kormánytól a pride felvonulás mindenkori betiltását követeli. A közlemény szerint a Mi Hazánk a „mindenféle szexuális aberrációt propagáló felvonulások ügyében se Gyurcsányék támogató, se Orbánék tűrő politikáját” nem fogadja el, a teljes tiltást szorgalmazza.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin