Itthon

Bejelentették a 29. Budapest Pride Felvonulás útvonalát

Június 22-én ismét elindul az ország egyik legnagyobb és legfontosabb emberi jogi tüntetése, a Budapest Pride Felvonulás. Szlogenje továbbra is: Vedd vissza a jövőd! A felvonulás a Podmaniczky utcában kezdődik, végighalad az Andrássy úton, és a Vajdahunyad vára előtti zöldterületen ér véget beszédekkel és Civil Faluval.

A Budapest Pride olyan világot képzel el, ahol a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) embereket nem éri rendszerszintű és hétköznapi hátrányos megkülönböztetés nemi identitásuk és/vagy szexuális orientációjuk miatt, ahol teljes az LMBTQ-emberek társadalmi elfogadottsága. A magyarországi közösség építésének, bemutatásának és láthatóságuk növelésének egyik leglátványosabb és legfontosabb eleme a Budapest Pride Felvonulás” – olvasható a szervezet közleményében.

Évek óta közel 35 ezer ember vesz részt ezeken az emberi jogi tüntetéseken. Hosszas mérlegelés, egyeztetés és gondolkodás után készült el a 29. Budapest Pride útvonala.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budapest Pride (@budapestpride) által megosztott bejegyzés

Idén a széles Podmaniczky utcából indul a menet 15.00 óra körül. A következő állomás, a Bajcsy-Zsilinszky út, ahonnan a felvonulók az egyik legnépszerűbb szakaszra, az Andrássy útra fordulnak. A belváros egyik legszebb sugárútja a felvonulók kedvencei közé tartozik, így 2023 után ismét erre vonulunk, egészen a Hősök teréig. A végállomáson, a Vajdahunyad vára előtt izgalmas programok, fellépők, és a Civil Falu várja az érdeklődőket.

A felvonulás után is lesz ám program: 22.00 órától Budapest Parkban az ország legnagyobb LMBTQ bulija, a Rainbow Party zárja a napot. A Facebook-esemény itt érhető el!

A Budapest Pride Felvonulás egy tüntetés, amihez mindenki szabadon csatlakozhat, aki egyetért annak céljaival. A legfontosabb információk elérhetőek a Budapest Pride megújult honlapján, Facebook oldalán és a Facebook eseménynél követhetőek.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin