Lifestyle

Egy éves Budapest elektronikus zenei queer bulija, a Dirty Cash

Egy évvel ezelőtt, a hetedik kerület egy azóta bezárt klubjában indult hódító útjára egy elektronikus zenei kezdeményezés, hogy Budapest éjszakai életét színesebbé tegye. A Dirty Cash bulik megannyi szálon kapcsolódnak az elektronikus zene hajnalához, mikor csak melegek, latinók és egyéb, hasonlóan a társadalom peremére szorított rétegek buliztak ilyen típusú zenékre. De vajon milyen relevanciája van 2024-ben egy olyan klubeseménynek, ami a ’80-as és ’90-es évek világát vegyíti és kapcsolja össze a mai világgal? Nos, nagyon is sok.

Budapesten jelenleg elektronikus zenei túlkínálat van. A tánczene felgyorsult, ma már mindenhol techno szól, és még azt is „techno” -nak hívják, ami egyértelműen nem az. Túlságosan elkopott már ennek a szónak és a stílusnak is a használata. Egyszóval mainstream lett. Ebben a kavalkádban szükség van olyan queer bulira, ami egy kicsit visszahúzza a dolgokat erről a párkányról.

A legtöbb budapesti elektronikus zenei buliban már oké csókolózni azonos nemű pároknak. Lehet szemezni, lehet ismerkedni. De valami mégis hiányzik és ezt csak az érti, aki megfordult már ezeken a bulikon.

Egy klubest atmoszféráját a minőségi zene és az odajáró emberek határozzák meg. Ez az alapja a közösségépítésnek és ettől lesz egy queer buli inkluzív. Nemcsak melegek vagy leszbikusok, de transzneműek és nembináris vendégek is megfordulnak a Dirty Cashen, hogy együtt ünnepeljék a jelent. Mert itt és most, ebben a közösségben lenni jó, és ez nem csak a zenéről, de arról is szól, hogy hogyan érintkezel azokkal az emberekkel, akikkel együtt táncoltok a tánctéren.

Ünnepeljük együtt a sokszínűséget egy olyan buliban, ahol bíráló tekintetek, szexuális preferenciára utaló karszalagok és felső korhatár nélkül lehet mindenki büszkén önmaga.

One Year of Dirty Cash // Arzenál (Soroksári út 158/c)
2024. február 23. péntek // 23:00 – 07:00
Facebook event: One Year of Dirty Cash
Soundcloud: DirtyCashBP

JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin