Itthon

Új alkotmányban tiltaná a pride felvonulásokat a Mi Hazánk Mozgalom elnöke

A Telexnek adott interjút Toroczkai László, a szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom elnöke és a beszélgetés során – nem meglepő módon – az LMBTQ-közösséggel kapcsolatos politikájuk is szóba került.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e LMBTQ-tagja a szervezetnek, azt válaszolta, hogy senkitől nem kérdezik meg a szexuális orientációját, „de ha valaki ezt a zászlajára tűzi, és az ehhez kapcsolódó politikai jelképekkel akar a mozgalom tagja lenni, akkor valószínűleg nem fogja jól érezni magát nálunk. Én sem szoktam a párt gyűlésein a hálószobatitkaimról mesélni.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Telex.hu (@telexponthu) által megosztott bejegyzés

 

Mivel 2016-ban az általa vezetett településen, Ásotthalmon sem tudta megakadályozni, hogy LMBTQ-szervezetek tiltakozzanak homofób rendelete ellen, így joggal tette fel a kérdést a Telex, hogyan tiltaná be az egész országban a pride felvonulásokat?

A politikus szerint Magyarország alkotmányos válságban van és emiatt alkotmányozó nemzetgyűlésre lesz szükség, ahol az új alkotmányban kell rögzíteni, hogy „mi és a gyerekeink nem akarnak tudni más szexualitásáról, nem akarjuk, hogy rózsaszín tangabugyiban két férfi csókolózzon fényes nappal egy politikai tüntetésen.

Toroczkai azt is elmondta, hogy „nagyon rosszul érintette” őket, hogy a Fidesz átvette a „homoszexuális propaganda” kifejezést. „Ez már része annak a rivalizálásnak, amit a Fidesz velünk szemben folytat. Meggyőződésem, hogy a Fidesz ezt a törvényt soha nem fogadja el, ha Dúró Dóra nem csinálja meg a könyvdarálást” – tette hozzá.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin