Itthon

Törvénnyel akarja eltörölni „a devianciát” a Mi Hazánk

Photo: Depositphotos

 

Pénteki sajtótájékoztatóján Dócs Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke közölte, pártja törvénymódosítást kezdeményez azért, hogy büntethetővé váljon az LMBTQ érzékenyítés.

Az MTI közleménye szerint ennek része, hogy kirúghatóvá válnának azok az iskolai vezetők, akik
LMBTQ érzékenyítő órákat engednek megtartani az intézményükben. Emellett nyilvános listákon tartanák nyilván azokat a cégeket, amelyek támogatják az LMBTQ embereket, hogy megvonhassák az ilyen vállalkozások adókedvezményeit.

„A devianciát nem elfogadni, hanem eltörölni szükséges”

 

– mondta Dócs Dávid, aki szerint zéró toleranciát kell hirdetni azokkal szemben, „akik ezt az LMBTQ-őrületet és -lobbit próbálják rákényszeríteni a társadalomra”. A Mi Hazánk alelnöke kijelentette, hogy „Magyarország nagy része még mindig konzervatív értékeket vall, nekünk semmi szükségünk nincs ilyen érzékenyítésre, semmi szükségünk nincs arra, hogy a devianciát a hétköznapjainkba behozzák.”

Hogy a politikus állításával ellentétben hogy áll az elfogadással a magyar társadalom, azzal kapcsolatban érdemes felidézni a Medián idén januárban publikált közvélemény-kutatását. Ebből kiderül:

  • Többségben vannak azok (56%), akik egyetértenek azzal, hogy “azonos nemű pároknak is lehetővé kellene tenni, hogy gyermeket fogadhassanak örökbe”. A társadalom kétharmada (66%) szerint azonos nemű párok is lehetnek jó szülők.
  • Minden második válaszadó inkább egyetért azzal a kijelentéssel, hogy “helyes, ha 14 és 18 év közötti fiatalok az iskolai tananyag keretében találkoznak a homoszexualitás témájával”. A felmérés szerint 60% ellenzi az LMBTQ emberek tévébeli megjelenítésének cenzúrázását.
  • A válaszadók 62%-a értett egyet azzal, hogy az állam feladata, hogy fellépjen az LMBTQ embereket érő hátrányos megkülönböztetés ellen. Jelentős többségben (71%) vannak azok, akik elutasítják az állítást, hogy a melegek és leszbikusok megrontanák a gyerekeket.

Ami a Mi Hazánk által bejelentett törvénymódosítást illeti, több konkrétumot egyelőre nem lehet tudni róla. Meglepő módon se Dócs Dávid, se a párt honlapja, se a többi politikustársa nem számolt be egyelőre a közösségi médiában a kezdeményezésről. De nem csak ők – a minden LMBTQ témára ugró kormánypropaganda sem foglalkozott eddig a Mi Hazánk javaslatával.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin