Hírek

Szivárványzászlót formáltak a képviselőnők a homofób lengyel elnök beiktatásán

 

Ma iktatták be hivatalába Andrzej Dudát, aki a lengyel elnökválasztási kampányban tömény homofóbiával akart szavazatokat szerezni. Hiába győzött, annyiban nem a várt eredményt hozta a taktika, hogy meglepetésre még az erősen katolikus Lengyelországban is csak minimális különbséggel sikerült nyernie Varsó LMBT-barát polgármesterével szemben.

Kormánypárti oldalról már régóta az úgynevezett „LMBT-ideológia” folyik a csapból is, amit a helyi politikusok egymással versenyezve tartanak a nácizmusnál és a kommunizmusnál is veszélyesebb fenyegetésnek.

A mára túlpörgött állami homofóbiára úgy reagáltak Duda beiktatásán az ellenzéki képviselőnők, hogy szolidaritást vállaltak az LMBTQ közösséggel. A tíz képviselő a szivárványzászlót idézte meg a megjelenésével, mindegyikük szivárványos szájmaszkot viselt, és így ültek be a parlamenti padsorokba. (A parlament honlapjáról aztán nagyon gyorsan el is tüntették az alábbi fotót.) Az egyik képviselő, Magda Biejat a színeknél is egyértelműbbé tette az álláspontjukat:

„Lengyelország elnökének minden állampolgár jogait védelmeznie kell.”

 

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin