Nagyvilág

Egy óra múlva már el is lopták a hivatalos szivárványzászlót Grazban

 

Az ausztriai Grazban a pride hónap alkalmából a helyi LMBTQ szervezet, a SoHo, valamint az Ausztria Szociáldemokrata Pártja (SPÖ) helyi vezetője, Andreas Babler közösen kitűzték a szivárványzászlót. Alig egy órával később már el is tűnt.

A zászlót ellopó ismeretlenek megpróbálták a Mühlgang csatornába dobni, de egy figyelmes kutyatulajdonos jelezte az esetet. A tippnek köszönhetően néhány SoHo-tag megtalálta a szivárványzászlót, ám visszafelé tartva újabb incidens történt, amikor az aktivistákat egy pár azzal zaklatta, hogy „el kellene égetni a zászlót”.

A történtek után az LMBTQ szervezet feljelentésre készül. Anna Robosch, grazi önkormányzati képviselő, egyben a SoHo helyi elnöke így nyilatkozott: „Folyamatosan azt halljuk, hogy Ausztriában mindenkinek egyenlő jogai vannak, és ezért a szivárványos szimbólumokra és felvonulásokra már nincs szükség. A diszkrimináció, a nyilvános ellenségeskedés és az online gyűlölet azonban Ausztriában is a queer emberek mindennapjainak része. Jelenteni fogjuk mind a zászló elleni támadást, mind az aktivistáinkkal szembeni személyes ellenségeskedést, mert nem fogjuk elfogadni a gyűlöletet. És természetesen nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni, hanem továbbra is nyíltan és büszkén láthatóak leszünk”.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin