Hírek

Putyin pártjában totális marhaságnak tartják az egyenlő házasság tiltását

 

A hazájában közismert televíziós személyiség és emberi jogi aktivista, Okszana Viktorovna Puskina 2016-ban került az orosz parlamentbe. Méghozzá Vlagyimir Putyin pártjának, az Egységes Oroszországnak a képviselőjeként. Ő a parlament családügyi bizottságának alelnöke, és hosszú évek óta küzd az országban a nők és a gyermekek jogaiért.

Most a TV Rain adásában közölte, hogy nem ért egyet az alkotmánymódosítás azon részével, ami a házasságot kizárólag a férfi-nő kapcsolatra korlátozná. Ahogy azzal sem ért egyet, hogy meg kellene tiltani az azonos nemű pároknak a gyermekek örökbefogadását.

Mindez pedig azért nagy szó, mert részben erre, a hagyományos család védelmére építették azt a népszavazást, ami biztosította Putyin számára az újraválaszthatóságot is.

„Ez egy teljesen eszement törvény. A szexuális orientáció nem lehet alapja az emberi jogok korlátozásának”

– közölte Puskina az adásban.

A kérdéses alkotmánymódosítást szerdán nyújtotta be hét politikus Jelena Mizulina vezetésével. A volt alkotmánybíró Mizulina áll a hírhedt „melegpropaganda-ellenes törvény” mögött, és úgy véli: akik szerint a melegek is emberek, azokat az állami szerveknek szélsőségeseknek kellene tekintenie.

 

 

Vlagyimir Putyin nem homofób

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin