Sport

Házasságot kötött párjával a magyar válogatott focista

A jelenleg az osztrák FC Südburgenland csapatánál játszó Sipos Lilla a Facebookon osztotta meg, hogy összeházasodott párjával, Tóth Angélával, aki az Éjjel-nappal Budapest című sorozatban szerepelt.

Ahogy arról a Sportal portál beszámol, a 67-szeres magyar válogatott labdarúgó Sipos Lilla olyan csapatoknál játszott eddig, mint a Ferencváros és az MTK, de játszott Győrben, de az olasz Verona és az osztrák St. Pölten csapatánál is megfordult.

Mivel erre a magyar törvények nem adnak lehetőséget, ezért Ausztriában kötöttek házasságot. Mint ahogy azt a Sportalnak elmesélte, szerettek volna a kapcsolatukban előrelépni, és mivel egy ideje már Ausztriában játszik, adta magát a lehetőség – az országban ugyanis 2019 óta házasodhatnak az azonos nemű párok. „Természetesen az sem mellékes, hogy itt sokkal elfogadóbb a társadalom, mint odahaza az azonos neműek egybekelését illetően. Szeretném hangsúlyozni: a legfontosabb, hogy a személyt szeretjük, nem a nemeket” – mondta Sipos Lilla a portálnak.

Jelenlegi csapatánál nem újdonság az egyenlő házasság, az FC Südburgenland a hivatalos Facebook-oldalán gratulált a párnak.

Liebe ist das Einzige was sich verdoppelt wenn man es teilt 👩‍❤️‍💋‍👩💞💖
Wir gratulieren unserer #77 Lilla Sipos und ihrer…

Közzétette: FC Südburgenland – 2024. április 11., csütörtök

 

(Ugyan a csapat német nyelvű posztja bejegyzett élettársi kapcsolatról szól, maga a sportoló azt írta a közösségi médiában, hogy „Mától házasok vagyunk”. Az osztrák MeinBezirk portál is az esküvő és a házasság szavakat használja a tudósításában.)

Borítókép: Facebook / FC Südburgenland

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin