Hírek

Homofób kisfilmmel reklámozzák Putyin alkotmánymódosítását

 

Jövő hónapban népszavazást rendeznek Vlagyimir Putyin alkotmányreformjáról. A szavazásra buzdító kampányfilm azonban jókora felháborodást váltott ki a homofób üzenete miatt.

Az egy árvaházban játszódó kisfilmet Patriot médiacsoport készítette, ami az USA által szankcionált Jevgenyij Prigonzsinhoz, Putyin szövetségeséhez köthető. Az egyik kisfiút örökbefogadja egy meleg pár, és az egyik apuka az “Itt az új anyukád” felkiáltással mutat rá párjára, akit karikatúra-szerűen, szterepotíp módon ábrázolnak. És „természetesen” rögtön lányruhába bújtatná a kisfiút.

“Mit választasz, Oroszország?”

– teszi fel a kérdést a reklámfilm, ami szerint az ország jövőjét kell most eldönteni, és ehhez meg kell szavazni az alkotmánymódosítást. A koronavírus-járvány ellenére a szavazást meg akarják tartani július 1-én, mert az alkotmányreform lehetővé tenné, hogy Putyin újrainduljon az elnökválasztáson.

Az ellenzék vezető poltikusa, Alekszej Navalnij az alábbi megjegyzéssel hívta fel a figyelmet a kisfilmre a Twitteren:

“Putyin emberei teljesen megőrülnek a homoszexualitásért.”

 

 

A Patriot vezetője, Nyikolaj Sztoljarcsuk szerint a videó “egyáltalán nem a homoszexuálisok ellen szól, hanem megvédi a család intézményét egy férfi és egy nő szövetségeként”. Azért azt hozzátette még, ellenzi, hogy azonos nemű párok gyerekeket fogadjana örökbe, írja a Moscow Times.

A mostani szpot a hangulatában erősen emlékeztet arra a 2018-as kampányfilmre, amiben az egyszeri állampolgár egy “rémálom” keretében dönthetett Putyin újraválasztása és aközött, hogy kényszerből le kell cserélnie a feleségét egy meleg férfira.

 

„Ha nem mész el szavazni, a buzik bebújnak az ágyadba!” – Oroszországban – Humen Online

Egészen elképesztő videó buzdítja szavazásra az orosz választópolgárokat. Március 18-án tartják az elnökválasztást Oroszországban, és bár Vlagyimir Putyin győzelme biztosra vehető, mégis aggódik a vezetés. A nagyfokú politikai apátiát látva ugyanis félő, hogy túl kevesen járulnak az urnákhoz. Az alábbi kisfilmben pedig mindent bevetnek, hogy elmagyarázzák, mi történik, ha az ember otthon marad.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin