Hírek

Homofób kisfilmmel reklámozzák Putyin alkotmánymódosítását

 

Jövő hónapban népszavazást rendeznek Vlagyimir Putyin alkotmányreformjáról. A szavazásra buzdító kampányfilm azonban jókora felháborodást váltott ki a homofób üzenete miatt.

Az egy árvaházban játszódó kisfilmet Patriot médiacsoport készítette, ami az USA által szankcionált Jevgenyij Prigonzsinhoz, Putyin szövetségeséhez köthető. Az egyik kisfiút örökbefogadja egy meleg pár, és az egyik apuka az “Itt az új anyukád” felkiáltással mutat rá párjára, akit karikatúra-szerűen, szterepotíp módon ábrázolnak. És “természetesen” rögtön lányruhába bújtatná a kisfiút.

“Mit választasz, Oroszország?”

– teszi fel a kérdést a reklámfilm, ami szerint az ország jövőjét kell most eldönteni, és ehhez meg kell szavazni az alkotmánymódosítást. A koronavírus-járvány ellenére a szavazást meg akarják tartani július 1-én, mert az alkotmányreform lehetővé tenné, hogy Putyin újrainduljon az elnökválasztáson.

Az ellenzék vezető poltikusa, Alekszej Navalnij az alábbi megjegyzéssel hívta fel a figyelmet a kisfilmre a Twitteren:

“Putyin emberei teljesen megőrülnek a homoszexualitásért.”

 

 

A Patriot vezetője, Nyikolaj Sztoljarcsuk szerint a videó “egyáltalán nem a homoszexuálisok ellen szól, hanem megvédi a család intézményét egy férfi és egy nő szövetségeként”. Azért azt hozzátette még, ellenzi, hogy azonos nemű párok gyerekeket fogadjana örökbe, írja a Moscow Times. A homofób videó egyébként azért sem érhető, mert az alkotmánmódosítás semmilyen területen nem érinti az LMBTQ jogokat, illetve azok oroszországi hiányát.

A mostani szpot a hangulatában erősen emlékeztet arra a 2018-as kampányfilmre, amiben az egyszeri állampolgár egy “rémálom” keretében dönthetett Putyin újraválasztása és aközött, hogy kényszerből le kell cserélnie a feleségét egy meleg férfira.

 

“Ha nem mész el szavazni, a buzik bebújnak az ágyadba!” – Oroszországban

 

 

Previous post

Történelmi csúcson a melegházasság támogatóinak aránya az Egyesült Államokban

Next post

Erőteljes kép jelzi a különbséget Obama és Trump Fehér Háza között