Nagyvilág

Ebben a 10 országban legjobb házasodnia az azonos nemű pároknak

A Hitched összeállította, melyik az a tíz ország, ahol ma a legideálisabb azonos nemű pároknak összeházasodnia. A rangsorolásnál több szempontot is figyelembe vettek, például, hogy hány éve törvényes a házassági egyenlőség, milyen költségei vannak a ceremóniának, tovább figyelembe vették az Asher Ferguson féle LMBTQ+ Biztonságos Utazás Indexet is.

A teljes lista:

  1. Norvégia
  2. Svédország
  3. Hollandia
  4. Portugália
  5. Belgium
  6. Spanyolország
  7. Málta
  8. Argentína
  9. Kanada
  10. Chile

A rangsor érdekessége, hogy az első hét helyezett mind európai, és bár Hollandiában valósult meg leghamarabb a házassági egyenlőség (2001), ez önmagában nem volt elég, hogy a lista élén végezzen.

Az Európán kívüli országok között kettő dél-amerikait (Argentína és Chile), valamint egy észak-amerikait (Kanada) találunk. Ez azt jelenti, hogy a többi kontinens lemaradt, bár ott egyébként sem túl hosszú a lista: Afrikában csak a Dél-Afrikai Köztársaságban törvényes az azonos neműek házassága, Ázsiában csak Tajvanon (bár Thaiföld is már nagyon közel áll hozzá), Ausztrália és Új-Zéland pedig valószínűleg a többi földrészhez viszonyított távolsága és így drágasága miatt nem jutott be a TOP10-be.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin