Lifestyle

Nyolc év tiltás után újra szerepelhetnek azonos nemű párok a lengyel köztévében

8 év tiltás után ismét azonos nemű párok voltak a Lengyel Nemzeti Televízió (TVP) vendégei. Köztük volt a Jakub és David az ismert aktivista házaspár is. Jakubot 7 évvel ezelőtt azért rúgtak ki a TVP-től, mert meleg volt. Most szivárványzászlót lengetve jelentette be a kamerák előtt: „A homofóbiának vége a lengyel televízióban„.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

jakubidawid (@jakubidawid) által megosztott bejegyzés

 

Az elmúlt 8 év nehéz volt a lengyelországi LMBT közösség számára. A tavaly évvégi választáson vereséget szenvedett, szélsőségesen konzervatív kormány számos, a szexuális kisebbségeket diszkrimináló törvényt hozott – köztük a hírhedt LMBT-mentes zónákról. Az LMBT témákat betiltották az országos médiában és még az Eurovíziós Dalfesztivál közvetítése alatt is megpróbálták eltüntetni a szivárványzászlót.

Decemberben, a választások megnyerése után az új kormánykoalíció, élén Donald Tuskkal átvette a hatalmat, és az LMBT közösséget is érintő változásokat jelentett be. A miniszterelnök úgy döntött, hogy a hatalomra kerülést követő első 100 napon belül elfogadtatják a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt. Az országos televízió is megváltozott: az azonos nemű párok szivárványzászlós látogatása szimbolikusan is új fejezetet jelent a nemzeti televízió számára.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

jakubidawid (@jakubidawid) által megosztott bejegyzés

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin