Itthon

Novák Katalinnal találkozott az amerikai nagykövet és férje

 

David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete és férje részt vett Novák Katalin újévi összejövetelén – adta hírül a nagykövetség.

„Daniel és én nagyon örültünk, hogy találkoztunk Novák Katalin magyar köztársasági elnökkel és férjével, Veres Istvánnal a múlt heti újévi összejövetelükön”írta a nagykövet Twitteren.

David Pressman már járt a családjával a köztársasági elnöknél, amikor 2022-ben átadta a megbízólevelét.

Pressman korábban emberi jogi tanácsadóként dolgozott, az Obama-adminisztráció idején országa különleges politikai ügyekért felelős ENSZ-nagykövete is volt. A kétgyermekes apuka határozottan kiáll az LMBTQ jogok mellett, és ezt a tevékenységet magyarországi nagykövetként is folytatja.

Tavaly júniusban beszédet mondott a 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivál megnyitóján, majd magán a felvonuláson is részt vetta Pécs Pride felvonulásról nem is beszélve. Tavalyi nyári kerti partiján hősöknek nevezte azokat az átlagembereket, például szerzőket és illusztrátorokat, akik azt tanítják az embereknek, hogy meseország mindenkié.

Beiktatásakor Novák Katalin azt hangoztatta, hogy szeretné, ha minden magyar ember elnöke lehetne és „ebbe természetesen beletartoznak a homoszexuális magyar emberek is”. Más kérdés, hogy eddig nem ezt láthatta tőle az LMBTQ közösség, hiszen még Brazíliába is elutazott a magyar kormány homofób politikáját népszerűsíteni.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin