Itthon

Novák Katalin Brazíliában népszerűsítette a magyar kormány homofóbiáját

Brazíliában jár Novák Katalin köztársasági elnök, ahol a minap a São Paulo-i Academia Paulista de Letras rendezvényén tartott előadást a magyar családpolitika eredményeiről és célkitűzéseiről – számol be az MTI nyomán a Telex.

A program keretében bemutatta egyebek mellett a 2011-ben elfogadott Alaptörvényt, amelyben előbb azt rögzítették, hogy a házasság egy férfi és egy nő kölcsönös elhatározáson alapuló kapcsolata – kizárva így az azonos nemű párok házasságának az esélyét is -, majd egy sokadik módosítás keretében beletették, hogy az életet a fogantatástól fogva védelem illeti meg, illetve az apa férfi, az anya nő – utóbbival pedig a szivárványcsaládok létezését tagadták meg.

A tengerentúli út keretében pár nappal ezelőtt Novák Katalin Jair Bolsonaro brazil elnökkel is találkozott. Nem meglepő módon nagy volt közöttük az összhang. Bolsonaro hírhedten homofób politikus, aki három évvel ezelőtt kijelentette, hogy nem szeretné, ha országa a meleg turisták paradicsoma lenne, két évvel ezelőtt pedig azt, hogy nem akarja, hogy Brazília a „buzik országává” válna.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin