Itthon

Novák Katalin a homoszexuális magyarok köztársasági elnöke is

fotó: Twitter

 

Beiktatása utáni első írott nagyinterjúját a Telexnek adta Novák Katalin köztársasági elnök. Az interjú többek között érinti az ukrajnai háborút, diplomáciai kérdéseket, a pedagógusok helyzetét, de az LMBTQ ügyek is szóba kerültek.

Kérdésre válaszolva elmondta, ahogy családügyi miniszterként sem látogatott ki egyetlen pride felvonulásra sem, úgy ezt a jövőben sem tervezi. Számára ugyanis evidencia, hogy az anya nő, az apa férfi, a család pedig egy férfi és egy nő házasságán, illetve a gyermek-szülő kapcsolaton alapul. „Ezt én mindenképp védelmezni fogom” – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy akkor hogyan fogja tudni képviselni az LMBTQ közösséget, és kíván-e legalább gesztusokat tenni feléjük, a köztársasági elnök azt felelte:

Nem a gesztusok, hanem a tettek elnöke vagyok. Azt szeretném, ha minél több magyar ember érezné, az ő elnöke is vagyok. Ebbe természetesen beletartoznak a homoszexuális magyar emberek is.

 

Ha nem a gesztusait, hanem a tetteit nézi az LMBTQ közösség, akkor bajosan tudja majd azt érezni, hogy Novák Katalin az ő elnöke is. Ugyanis ahogy azt korábban a Budapest Pride összegezte, családügyi miniszterként olyan szélsőséges szervezetekkel dolgozott együtt, akik például részt vettek az orosz “LMBTQ propagandát” tiltó törvény megszövegezésében, akik azért lobbiztak, hogy Ugandában halálbüntetés járjon a homoszexualitásért, hogy afrikai országokban ne töröljék el a saját nemükhöz vonzódó emberek számára a börtönbüntetést, és az LMBTQ emberek jogi szintű diszkriminációjának népszerűsítéséről konferenciáznak világszerte, Lengyelországtól Ausztrálián át Nigériáig.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin