Itthon

A Normafán örült a friss hónak az amerikai nagykövet a fiaival

Akárcsak a magyarok nagy többsége, úgy az Amerikai Egyesült Államok nagykövete és gyermekei is nagyon örültek a tegnap frissen leesett hónak. David Pressman két fiával a Normafán vették ki a részüket a mulatságból – hogy a nagykövet férje is velük tartott-e, az a fényképekből nem derül ki. Az azonban igen, hogy volt szánkózás és hógolyózás is.

 

 

Komoly diplomáciai feladatot teljesítettem tegnap a Normafa lejtőin, az első magyar hóeséses napunkon. Igazán jó hangulatú (hó-)buli volt, sok magyarral együtt. A bemelegítést követően családunk meggyújtotta az első gyertyát a menórán. Boldog Hanukát mindenkinek, aki ünnepel” – olvsaható a közösségimédia-bejegyzésben.

David Pressman tavaly tavasszal érkezett Magyarországra – miután másfél évig betöltetlen volt az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagyköveti pozíciója. A 46 éves ügyvéd egykor Madeleine Albright külügyminiszter mellett emberi jogi tanácsadó volt, majd a belbiztonsági minisztérium legfelsőbb vezetésébe is bekerült. Később, már az Obama-adminisztráció idején országa különleges politikai ügyekért felelős ENSZ-nagykövete is volt.

De David Pressman a nemzetközi LMBTQ-jogokkal is aktívan foglalkozott. Barack Obama elnöksége idején Pressman nevéhez fűződik az az elnöki irányelv, amely az USA emberi jogi politikájának központi elemeként határozta meg a nemzetközi LMBTQ-jogok helyzetét, valamint az a globális diplomáciai kampány is, amelynek eredményeként az ENSZ történetében először született olyan határozat, amely az LMBTQ-jogokat emberi jogként ismerte el.

Érkezése óta hazánkban is számos alkalommal kiállt az LMBTQ-közösség mellett. Júniusban beszédet mondott a 28. Budapest Pride Közösségi Fesztivál megnyitóján, majd magán a felvonuláson is részt vett, a Pécs Pride felvonulásról nem is beszélve.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin