Nagyvilág

Magyarázkodni kényszerül a Gulácsit kritizáló Petry Zsolt

Nagy vihart kavart Petry Zsolt, a Hertha BSC segédedzője, aki hétfőn nyilatkozott a Magyar Nemzetnek Gulácsi Péterrel kapcsolatban.

Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott labdarúgó Gulácsi, aki a német RB Leipzig kapusa, Facebook és Instagram-bejegyzésben állt ki februárban a családok sokszínűsége mellett.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Péter Gulácsi (@petergulacsi) által megosztott bejegyzés

 

Petry szerint Gulácsinak nem kellett volna liberális véleményével felidegesítenie a magyar társadalom többségét, és inkább a labdarúgással kellene foglalkoznia, minthogy “kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi indentitású emberek mellett.” Azt is hozzátette, hogy erkölcsi leépülés söpör végig a kontinensen,hiszen ha valaki kifejti rasszista álláspontját arról, hogy azért nem jó a migráció, “mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát“, azt egyből lerasszistázzák. “Ez nem engedhető meg, a másik ember véleményét ritkábban tolerálják, főleg akkor, ha az illető konzervatív álláspontot képvisel” – fejtette ki a lapnak.

Nyilatkozata villámgyorsan a német lapok tudomására jutott és a Hertha Berlin hamar magyarázkodni kényszerült segédkapusa miatt. Helyzetét az sem segíti, hogy a Hertha szurkolói azonnali reakciót követeltek. A klub egyelőre egy közleményt adott ki, miszerint először Petry Zsolttal vitatnák meg a kérdést, zárt körben.

A szituáció komolyságát jól jelzi, hogy a Magyar Nemzet már tegnap este kiadott egy közleményt, amelyben leírják, hogy Petry Zsolt kérte, „bizonyos kérdésekben árnyaltabban fejthesse ki az álláspontját, mert a szöveg egyeztetése során általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki a vele készült interjúból.

A Hertha kapusedzője – aki korábban maga is válogatott kapus volt – hangsúlyozza, hogy maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét. Azt is fontosnak tartja leszögezni, hogy nem tett hátrányosan megkülönböztető véleményt a szivárványcsaládokra.

Borítókép: Gulácsi Péter, Facebook

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb