Itthon

A magyar válogatott labdarúgó is kiáll a családok sokszínűsége mellett

Gulácsi Péter magyar válogatott labdarúgó, a német RB Leipzig kapusa Facebook és Instagram-bejegyzésben állt ki a családok sokszínűsége mellett. A fiatalember meghatározó tagja volt az egyiptomi 2009-es U20-as labdarúgó-világbajnokság U20-as magyar labdarúgó-válogatott keretének, amely bronzérmet szerzett.

Minden embernek joga van az egyenlőséghez. Ugyanúgy, ahogy minden gyereknek joga van boldog családban felnőni, alkossa azt a családot bármennyi, bármilyen nemű, bármilyen színű, bármilyen vallású ember. Én kiállok a szivárvány családok mellett! Szólaljunk fel a gyűlölet ellen, legyünk elfogadóbbak és nyitottabbak!” – olvasható a bejegyzésben

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Péter Gulácsi (@petergulacsi) által megosztott bejegyzés

 

 

A Szivárványcsaládokért Alapítvány legújabb kampányához mostanáig közel 100 márka és több nagykövetség is csatlakozott – és ismét egyre több magánszemély is.

A márkák – így a Humen Media is – különböző formában fejezték ki a támogatásukat: vannak olyanok, amelyek a közösségi média felületükön osztottak meg egy-egy üzenetet vagy a #acsaládazcsalád kezdeményezés jelképét, a három szivárványszínű figurát. De olyanok is vannak, amelyek külön terméket állítottak az alkalomra.

Az első kampány, amelyben gyűlölködő, bántó, névtelenül feltett kérdésekre válaszoltak szivárványszülők és szakértők, tavaly novemberben indult. Néhány hét alatt a legnagyobb elérésű magyar influncerek álltak ki a kezdeményezés mellett, mint például az RTL műsorvezetője, Istenes Bence, vagy a TV2 egyik arca, Ördög Nóra. Az RTL Klub pedig társadalmi célú hirdetésként vetítette a filmet, illetve az újévi köszöntőjét is a családok sokszínűségének szentelte.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin