Színes

Egy szivárványos óraszíj miatt elküldték a katari stadionból a BBC operatőrét

 

Egyre szürreálisabb fordulatokat vesz a szivárvány utáni hajsza a katari foci-vb-n. A helyi kormány korábban még azt kommunikálta, hogy – a szivárványzászló kivételével – nem fogják elkobozni a szurkolóktól azokat a tárgyakat, amelyek az LMBTQ közösségre utalnak. Mostanra azonban fordult a helyzet, és miután a közösségi médiában a helyiek is szembesülhettek a szivárványokkal, inkább nem engednének be semmit. Teszik mindezt annak ellenére, hogy a FIFA többször biztosította a résztvevő országok labdarúgó-szövetségeit, hogy szurkolóiknak nem lesz problémájuk a szivárványos tárgyakkal.

A gyakorlat azonban mást mutat, ezt pedig a BBC stábja is megtapasztalhatta. November 25-én a biztonsági személyzet megtagadta a belépést a sportriporter Natalie Pirks operatőrétől, mivel a férfi karján egy szivárványos óraszíj volt.

„Most érkeztünk az Al Bayt Stadionhoz az angol meccsre, és az operatőrömet, aki azt a szivárványszínű óraszíjat viselte, amit a fiától kapott, megállították a biztonságiak és megtagadták tőle a belépést. Úgy látszik, hogy a FIFA üzenete még mindig nem jutott el hozzájuk.”

 

 

Pirks később azt írta, végül csak azért sikerült bejutniuk a stadionba, mert a katariak létrehoztak egy forródrótot a problémákba ütköző stábok számára, akik segítettek átjutni a biztonságiakon. Ugyanakkor az nem derült ki, hogy az operatőrön kívül az óraszíja is bejutott-e.

A szurkolók azonban már nem voltak ilyen szerencsések: miután a Walesi Labdarúgó-szövetséget megnyugtatta a FIFA, hogy minden rendben lesz a szivárványos tárgyakkal, tőlük a helyszínen elkobozták ezeket a biztonságiak a hétfői Wales-USA meccs előtt.

 

 

Katar a focivébé házigazdájaként is letartóztatja az LMBTQ-embereket

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin