Nagyvilág

Már büntetik a bíróságok a szivárvány használatát Oroszországban

Az orosz bíróságok meghozták az első ítéleteket a tavaly szélsőségesnek minősített „nemzetközi LMBTQ társadalmi mozgalommal” kapcsolatban.

Csütörtökön egy bíróság a déli volgográdi régióban bűnösnek talált egy férfit „szélsőséges szervezet jelképének megjelenítése” miatt, mert egy szivárványzászlóról készült fényképet tett közzé az interneten – közölte a bíróság sajtószolgálata. A Reuters beszámolója szerint Artyom P. ezer rubeles pénzbírságot kapott, miután bűnösnek vallotta magát, elmondása szerint “ostobaságból” osztotta meg a képet.

Sokkal súlyosabb büntetést szabott ki a bíróság Nyizsnyij Novgorodban, ahol öt nap elzárásra ítéltek egy nőt, amiért a fülbevalóján szivárvány volt. Az Anasztázia E. nevű nőhöz egy férfi lépett oda egy kávézóban, és követelte, hogy vegye ki a füléből a béka alakú ékszert, ami alatt felhőket összekötő szivárvány volt látható. Miután a férfi rögzítette a telefonjával a találkozást és megosztotta a felvételt az interneten, a nőt beidézték a rendőrségre. Anasztázia E. nem ismerte el a bűnösségét, továbbá közölte a hatóságokkal, hogy neki nincs köze az LMBTQ mozgalomhoz, és nincs is tisztában annak jelképeivel sem.

 

A két első ítéletet sorban követik majd a jövőben a továbbiak: a jövő héten folytatódik Szaratovban annak a fotósnak a tárgyalása, aki szivárványzászlókról készült képeket tett közzé az Instagramon.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin