Sport

Elkobozzák majd a szivárványzászlókat a katari focivébén

fotó: Depositphotos

 

A szervezők korábbi ígéretével ellentétben a katari világbajnokságon elkobozzák majd a szivárványzászlókat a szurkolóktól – arra hivatkozva, hogy egy esetleges támadástól így védjék őket.

A világbajnokság biztonságáért felelő Abdulaziz Abdullah Al Ansarit idézi a Metro, aki szerint ezek ellenére szívesen látják az LMBTQ párokat. Az Öböl-menti országban börtön jár a férfi homoszexualitásért, és az azonos nemű párok kapcsolatát nem ismeri el a törvény. Ezek miatt már korábban jelezték szurkolók, hogy nem szívesen utaznak el a novemberi döntőre.

Al Ansari óva intett mindenkit attól, hogy a helyszínen az LMBTQ-jogokat „nyíltan népszerűsítse”, miközben a FIFA és a világbajnokság szervezői korábban még azt mondták, hogy amennyiben a szurkolók úgy döntenek, akkor bevihetik magukkal a mérkőzésekre a szivárványzászlókat.

„Ha egy szurkoló demonstrálni akarja a véleményét az LMBTQ helyzetről, azt csinálja egy olyan társadalomban, ahol azt elfogadják. Tisztában vagyunk azzal, hogy megvette a jegyét, de azért jön ide, hogy megnézze a meccset, nem pedig azért, hogy tüntessen, politizáljon, vagy ami épp az eszébe jut. Nézze meg a meccset! Ez rendben van. De tényleg ne jöjjön ide és ne sértsen meg egy egész társadalmat” – mondta Al Ansari. Állítása szerint nem elriasztani akarja az LMBTQ szurkolókat a rendezvénytől, és nem is arról van szó, hogy büntetőeljárásra számíthatnának az ellenkező esetben.

„Foglaljanak szobát együtt, aludjanak együtt – ez nem tartozik ránk. Mi azért vagyunk itt, hogy lebonyolítsuk a világbajnokságot. Ezen ne lépjünk túl, ne keverjük bele a személyes dolgokat, amelyek esetleg ezek között az emberek között történnek. Nem tudjuk megváltoztatni a törvényeket. Nem lehet megváltoztatni a vallást a világbajnokság 28 napja alatt.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin