Nagyvilág

Az ajatollah is azt hiszi, hogy a vakcinától mindenki meleggé válik

fotó: YouTube

 

Úgy látszik, a Közel-Keleten hirtelen kitört a békefront, miután egy izraeli rabbi után egy iráni ajatollah is ugyanarra jutott: meleggé válik, aki beadatja a koronavírus elleni vakcinát.

Az iráni szent városban, a sííta muzulmánok zarándokhelyeként ismert Kom városában Abbas Tabrizian ajatollah (a legmagasabb rangú főpapok címe a síita muzulmán egyházi hierarchiában) összekapcsolta a vakcinát és a homoszexualitást, számol be róla a The Jerusalem Post. A radikális iszlamista főpap ezt írta 210 ezer követőjének a Telegramon:

„Ne menjetek azok közelébe, akik megkapták a Covid vakcinát! Ők már meleggé váltak.”

 

Az ezzel a tudományellenes tudatlanságot és a homofóbiát mesterien ötvöző Tabriziannak nem ez volt az első meredek húzása. Tavaly januárban, még a koronavírus-járvány előtt elégetett egy amerikai egészségügyi könyvet, mondván az iszlám gyógymódok birtokában az ilyen könyvek feleslegesek. Ellenérzései új megvilágítást nyernek, ha tudjuk, a főpap egy népszerű online webshop tulajdonosa. A The Economist szerint itt az iszlám gyógyászat termékeit forgalmazzák, többek között „agyi fogyatékosság kezelésére” is.

Meggyőződése, hogy az igazi iszlám életmód betartásával az embereknek soha nem lenne szükségük orvosi kezelésekre. De ha mégis, majd ő szolgál megoldással: korábban a koronavírus ellen az ánuszra kent ibolyaolajat ajánlotta.

Az 1979-es iszlám forradalom óta a becslések szerint több ezer meleg férfit és leszbikus nőt végeztek ki Iránban, ahol a homoszexualitást ma is halálbüntetéssel sújtják. Arra nem tért ki most a főpap, hogy a szerinte meleggé vált beoltottakat is ki kellene-e végezni.

Amikor 2019-ben Mohammad Javid Zarif külügyminisztert arról kérdezték, hogy Irán miért végzi ki a melegeket, azt válaszolta, hogy társadalmuknak több morális elve is van, és ezek szellemében élik az életüket. Ezek azok az erkölcsi alapelvek, amelyek szerint általánosságban az emberek viselkednek, és ez azért van, mert betartják a törvényt és engedelmeskednek neki.

 

 

A meleg férfiak nővé operálásával próbál megszabadulni Irán a homoszexualitástól

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin