Hírek

Irán továbbra is nagy számban végzi ki a melegeket

 

Hírszerzői jelentések szerint Irán továbbra is szisztematikusan gyilkolja a meleg férfiakat és a leszbikus nőket. A rezsim ellenségei, úgymint a vallási és a nemzetiségi kisebbségek tagjai rendszerszintű állami elnyomásnak vannak kitéve Iránban, amit többek között a kivégzések magas száma is jelez. Az áldozatok között vannak azok is, akiket a saját nemükhöz való vonzalommal megvádolva végeztek ki.

Egy 2008-as brit WikiLeaks dokumentum szerint az 1979-es iszlám forradalom óta négy-hatezer meleg férfit és leszbikus nőt végeztek ki az országban. Német hírszerzői jelentések szerint azóta is magas a kivégzések száma, írja a The Jerusalem Post.

2019-ben egy 31 éves meleg férfi nyilvános felakasztása nemzetközi felháborodást váltott ki. Akkor az Egyesült Államok németországi nagykövete, a nyíltan meleg Richard Grenell is – akit azóta az USA hírszerző ügynökségeit összefogó hivatal élére neveztek ki – elítélte a kivégzést:

„Sok európai szövetségesünknek van nagykövetsége Teheránban. Ez a barbár tett nem maradhat válasz nélkül. Emeljétek fel a hangotokat!”

Grenell ráadásul régóta azért küzd, hogy a homofób országok megszüntessék a homoszexualitás büntethetőségét. A Trump-adminisztráció az ő javaslatára azt tervezi, hogy a jövőben kevesebb hírszerzési információt osztanak meg azokkal az országokkal, ahol törvény bünteti a homoszexualitást. Grenell nem titkolt célja, hogy nyomással vegyék rá az érintett országokat a dekriminalizációra.

Iránban a kivégzés mellett meleg férfiak ezreit kényszerítik akaratuk ellenére ugyanolyan műtétekre, mint amiket a transznemű nők esetében végeznek nemi megerősítő műtétként. Mindezt azzal a céllal, hogy „megtisztítsák” az országot a homoszexualitástól. Az iszlám vallási szélsőségesek által irányított iráni rezsim betegségnek tekinti a homoszexualitást, amire abban vélik megtalálni a megoldást, ha a meleg férfiak a műtét után nőként élnek tovább.

 

 

Ezekben az országokban büntetik ma halállal a homoszexualitást

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin