Hírek

A meleg férfiak nővé operálásával próbál megszabadulni Irán a homoszexualitástól

Tiltakozók imitálnak akasztást a berlini Német Külügyi Tanács épülete előtt 2013. február 4-én, miközben odabent az iráni külügyminiszter mond beszédet

 

Iránban meleg férfiak ezreit kényszerítik akaratuk ellenére ugyanolyan műtétekre, mint amiket a transznemű nők esetében végeznek nemi megerősítő műtétként. Mindezt azzal a céllal, hogy „megtisztítsák” az országot a homoszexualitástól.

Az iszlám köztársaság 1987 óta elismeri a transzneműséget, és Thaiföld után ott végzik a legtöbb nemi megerősítő műtétet. A The Sun napilapnak nyilatkozó helyi LMBTQ aktivisták szerint ez valójában csupán egy része egy olyan nagyszabású programnak, amit a homofóbia hajt. Iránban a homoszexualitást halállal büntetik, nyilvános kivégzéseken felakaszthatják a meleg férfiakat. Ahogy Shadi Amin aktivista mondja, az iszlám vallási szélsőségesek által irányított iráni rezsim betegségnek tekinti a homoszexualitást, amire azonban megtalálni vélik a megoldást:

„A kormány úgy véli, hogy aki meleg férfi, annak a lelke női, ezért a nemi korrekciós műtét megoldja a problémát. És kivégzés helyett inkább tömegével végzik a műtéteket, mert tudják, hogy a világ figyeli őket. A rezsim két választást kínál a melegeknek – letartóztatást homoszexualitás vádjával, amit halállal is büntethetnek, vagy a műtétet. Így próbálják megtisztítani az országot a homoszexualitástól.”

Éves szinten több mint 4000 nemi megerősítő műtétet hajtanak végre az országban, legtöbbjüket állami finanszírozással, de Amin szerint a valós szám jóval magasabb lehet. Elmondása szerint sok orvos üzletet lát a műtétekben, sokan csupán plasztikai sebészek, nem pedig transz specialisták. A műtétek után pedig ráadásul nem kapnak az érintettek semmilyen további támogatást. Sokukat kitagadja a családja, ezért végül szexmunkásként és szexuális erőszak áldozataiként végzik.

„A transz emberek elleni támadásokkal nem foglalkoznak. A műtét után nincsenek többé jogaik, ahogy nincs további orvosi segítség sem.”

 

Az iráni Emberi Jogi Tanács vezetője maga is azt nyilatkozta, hogy meg akarják oldani ezt a „problémát”, mert a melegek csupán betegek, akik műtéti beavatkozásra szorulnak.
 

 

https://humenonline.hu/svedorszag-nem-ad-menedekjogot-a-meleg-fiunak-akire-iranban-a-kivegzes-var/

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin