Kultúra

A szivárvány nyomában a Szigeten

 

Bizonyára a mai napig vannak olyanok, akik szerint Európa egyik legnagyobb fesztiválja nem szól másról, mint a végtelen bulizásról, a porban vagy éppen sárban fetrengésről, mindennek pedig egyenes velejárója a töménytelen mennyiségű, túlárazott alkohol, és ne adj’ isten, még a drog is.

Aki járt már egyszer is a Szigeten, az tudja, ennél jóval többről van szó, hiszen a kontinens egyik legszínesebb fesztiválja megannyi programot kínál mindenki számára. Ráadásul az LMBTQ témáknak szentelt Magic Mirrorban kora délutántól egészen hajnalig várnak minket.

Mitől lehet teljes a nap a Szigeten?

Az idei napijegyekért is mélyen a zsebbe kellett nyúlni, ezért fontos, hogy tényleg kimaxoljuk a Szigeten töltött időt, hogy az ne csak a Nagyszínpad koncertjét és az esti bulikat jelentse.
A fesztivál kétségkívül este pörög a legjobban, de ha egy egész napot szeretnénk eltölteni a Szabadság Szigetén, akkor már délelőtt és kora délután is találunk programokat, például jógát, különböző workshopokat, de érdemes az igen népszerű cirkuszi sátorhoz, a Cirque de Szigethez is ellátogatni. Ide azonban mindenképpen vissza kell térnünk még a nap folyamán, mert nagyon sok izgalmas előadással várnak minket.

Hogy el ne vesszünk a rengeteg program között, ajánlatos a hivatalos Sziget appot vagy a Sziget útlevelet aktívan használni, mert így helyszínre és időpontra lebontva láthatjuk a kínálatot és böngészhetünk a fellépők között is. Ha már eljutottunk a cirkuszig, akkor szemben közel a Vándor Vurstli is, itt a magyar vásári szórakoztatás hagyományai élednek újjá, és bármennyi időt el tudunk tölteni a különböző játékokkal.

 

A Magic Mirror a fő attrakció

Az elmúlt több mint 20 évben a Magic Mirror nemcsak fogalom lett a Szigeten, erről is beszélt nekünk Ujvári-Pintér Zsorzs, a helyszín főszervezője. A sátor eközben az egyik legnépszerűbb esti helyszínné nőtte ki magát – ami nem csoda, hiszen a legjobb esti bulik mindig a Magic Mirrorban vannak. De amiről semmiképp nem szabad megfeledkeznünk, az a mindennap 23 órakor kezdődő main show, ami mindig a legnagyobb attrakció a sátorban – olyannyira, hogy a teltház-táblát általában minden este ki kell rakni, így érdemes időben beállni a sorba.

De ugorjunk vissza még egy kicsit a délutáni LMBTQ+ programokhoz, hiszen a Magic Mirror nemcsak a bulizásról szól. A napi programsorozatot a délutáni filmvetítések indítják, ennek keretében mindennap más LMBTQ+ témájú filmet nézhetünk meg a sátorban. Ezt követi a Mirror Talks kerekasztal-beszélgetés Kanicsár Ádám András vezetésével, aki a közösséget érintő fontos témákról beszél hazai és nemzetközi vendégeivel.

 

De nem csak itt találjuk meg a szivárványt, ugyanis a Nagyszínpad Love Revolution Special keretében minden évben egy délutánt az LMBTQ+ témának szentelnek és az egyenjogúságra hívják fel a figyelmet a művészek. Azoknak, akik kedden látogatnak ki a Szigetre, mindenképpen ajánljuk, hogy 18:30-kor álljanak meg a Nagyszínpadnál.

Aki az éjszaka folyamán is ki szeretne kicsit szakadni a nagy pörgésből, mindenképpen látogasson el a színházi helyszínre, ahol minden este két látványos fényinstalláció vár mindenkit, a Sziget északi felén pedig az Everness Chill Garden by Tanqueray nyújt ambient-chill hangulatot.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin