Lifestyle

A macsó pasik jobban szenvednek majd idős korukban

 

A mérgező férfiasság, a legendás “toxic masculinity” szó szerint káros az egészségre. Míg a filmek által sugárzott macsó életstílus csábító lehet, addig egy új tanulmány szerint a hipermaszkulin pasikat az idő előrehaladtával jobban érinti az egészségromlás és jobban romlik a szociális helyzetük.

A New York Post által szemlézett tanulmányt a Michigan State University szociológusa, Stef Shuster jegyzi, aki az egyetem eredményeit a Sex Roles nevű folyóiratban publikálta. Shuster a mérgező férfiasságot olyan hiedelemként definiálja, ami szerint a férfi “független és nem mutatja ki az érzelmeit”.

Tanulmányukhoz az egyetem közel 5500 idős férfit és nő vizsgált meg, és próbálták megismerni, hogy az egyes férfiak hogyan határozzák meg a hagyományos férfi eszményképét. Ennek kapcsán azt találták, hogy a leginkább macsó férfiak szenvednek idősebb korukban a magánytól, a pénzügyi gondoktól, és ők rendelkeznek a legrosszabb egészségügyi állapottal – mindezt pedig az elzárkózó attitűdjükre vezetik vissza a kutatók.

“Ha vannak olyanok a környezetünkben, akikkel meg tudjuk beszélni a személyes dolgainkat, az a szociális támogatás egyik formája” – mondta Shuster, aki úgy találta, hogy a nőkkel ellentétben a férfiak eleve kevésbé hajlamosak másokkal bizalmas ügyeket megbeszélni. “- Ha csak egyetlen olyan ember van, vagy néha akár senki sincs, akivel megoszthatják az információt, akkor nincs igazi lehetőségük arra, hogy kifejezzék önmagukat.”

Shuster szerint a külső segítség elutasítása azt idézi elő, hogy a mérgező férfiassággal élők idővel a társadalmi hálón kívülre kerülnek. Főleg az 1940-1960 között született generációnál tapasztalják, hogy nehezen megy számukra a nyugdíjba vonulás után a barátságok fenntartása, amit csak súlyosbít egy esetleges időskori költözés vagy a partnerük halála.

Éppen ezért lehet fontos megtanulni már egészen fiatalon, hogy az érzelmeiket kimutatni a férfiak számára sem szégyen.

 

 

 

A melegek háromnegyede nem bukik a feminin pasikra

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin