Lifestyle

Melegbárba is szívesebben mennek a férfiak, mint kimondják azt a szót, hogy szeretlek

A kép csak illusztráció / fotó: Or Hakim on Unsplash

Hogy mi fér bele a férfiasság fogalmába, az az elmúlt évtizedekben változott ugyan, de ettől még a férfiak egymáshoz való viszonya továbbra is tele van szorongással. Ez derül ki a YouGov UK brit közvélemény-kutató cég felméréséből, amit tavaly nyáron készítettek több mint 4000 fő bevonásával.

Az eredmények szerint sok férfi nehezen fejezi ki érzéseit, és ez különösen igaz, ha ezt más férfiakkal szemben kell megtenni – a válaszadók közel fele (48%) kényelmetlenül érezné magát, ha férfi barátok előtt sírna.

Az érzelmi szorongás méretét jelzi, hogy a férfiak még egy melegbárban is kevésbé érzik kényelmetlenül magukat – még akkor is, ha ott tévedésből melegnek néznék –, mint hogy egy férfi családtagnak kimondják azt, hogy „szeretlek”. A melegbárt 44 százalék érezné kényelmetlennek, míg az azonos nemű családtag felé történő érzelemkimutatást 45 százalék.

Szintén magas a más férfiakkal való fizikai érintkezés miatti szorongás, és ez független a válaszadók szexuális orientációjától. Meglepő adat, de a sztereotípiák ellenére a férfiak közel fele, 49 százaléka kellemetlennek tartja, ha meztelenül kell mutatkoznia olyan mindennapos helyzetekben, mint például a férfiöltőzőkben. Mindezek ellenére az Egyesült Királyságból származó férfiak számára természetes, hogy megöleljék férfi barátaikat – az ilyen helyzeteket 81 százalékuk érzi kényelmesnek, míg 17 százalékukat zavarja.

Ha a körülmények úgy kívánják, például ha egy lekésett repülőjárat miatt közös ágyba kerülnek egy szállodai szobában, akkor 53 százalék számára rendben van, ha egy férfi barátjukkal kell megosztani az ágyat, míg 42 százalék számára ez nem egy kényelmes helyzet. Hasonló az arány akkor is, ha napozás során egy férfi barátjuk hátát kell naptejjel bekenniük.

A felmérésből az is kiderül, hogy ugyanezekben az élethelyzetekben a nők sokkal kevésbé szoronganak, amikor azonos nemű barátokról vagy családtagokról van szó.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin