Színes

Nagyobb heréket szeretnél? Igyál kólát!

kóla
Fotó: Qasim Malick/Unsplash

Kínai kutatók tanulmánya szerint a kóla fogyasztása megnöveli a tesztoszteronszintet és herék méretét – írja a Daily Mail.

Az Acta Endocrinol tudományos folyóiratban publikált tanulmány egereket vizsgált. Egy 30 egérből álló csoport Coca-Colát, újabb 30 Pepsit, két további csoport ezek felvizezett változatát, egy kontrollcsoport pedig csapvizet kapott. Az állatok annyit ihattak, amennyit akartak.

Az eredmény meglepő volt: a kólát fogyasztó felnőtt hím állatok heréje megnőtt, tesztoszteronszintje megemelkedett. A higítatlan kólát fogyasztó állatoknál figyelték meg leginkább a változást, szemben a higított termékeket fogyasztókkal, illetve a csak vizet ivókkal. Ez az eredmény éles ellentétben áll más tanulmányokkal, amelyek szerint a cukrozott italok és a gyorsételek fogyasztása csökkenti a termékenységet. A kínai kutatók is azzal a hipotézissel láttak neki a kísérletnek, hogy a kólafogyasztás árt a termékenységnek.

Más vizsgálatok szerint ugyanakkor a magasabb koffeinfogyasztás növeli a tesztoszteron mennyiségét, a spermaszámot és nagyobb heréket eredményez.

Nem érdemes azonban a férfiaknak rohanni kólát vásárolni, hiszen a cukrozott, szénsavas üdítőitaloknak ismert egészségügyi kockázatai is vannak, úgy mint a diabétesz, az elhízás, a magas vérnyomás vagy a fogak romlása.

A kísérlet csak 15 napig tartott, a kólák hosszú távú hatását a férfihormonokra és a herék méretére még nem vizsgálták.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin