Hírek

A melegek háromnegyede nem bukik a feminin pasikra

Rami Malek a készülő Bohemian Rhapsody című filmben Freddie Mercury-ként

 

A férfiasságról szóló felmérés eredményeit tette közzé az angol Attitude magazin. A válaszadók 71 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem talál vonzónak olyan partnert, akiknek feminin tulajdonságai vannak. A több mint 5000 fős felmérés szerint durván elmentek a meleg közösségben az elvárások a maximális maszkulinitás felé.

A kérdések között szerepelt a következő is: „Gondoltál már arra, hogy a nőies férfiak rossz fényt vetnek a meleg közösségről kialakított képre?” – Sokkoló adat, hogy a válaszadók 41 százaléka igennel válaszolt.

Matt Cain, a magazin főszerkesztője szerint a felmérés rávilágít néhány problémás eredményre.

„Abból a tapasztalatból merít, amit a szexpartnerkereső- és a randialkalmazásokból szűrnek le a felhasználók. És rámutat arra, milyen problémás is a viszonyunk a saját férfiasságunkkal. De miért hagyjuk, hogy rosszul érezzük magunkat olyan elvárásoktól, hogy férfiként hogyan kellene kinéznünk vagy viselkednünk?”

Mindez ráerősít egy tavalyi kutatás eredményeire. Az Egyesült Királyságban és Kalifornia államban 280 meleg férfi megkérdezésével készült tavalyi tanulmány meglepő eredményeket hozott. A Cal Strode vezette vizsgálat szerint a magukat heterós viselkedésűnek leíró férfiak személyesen alig találkoztak direkt homofóbiával.

35 százalékuk nem csak így viselkedik, de egyenesen a heteroszexuális közösség tagjaként határozza meg magát. Ugyanakkor 37 százalékuk egyetértett azzal a kijelentéssel, hogy a feminin melegek negatív hatással vannak a meleg férfiak általános megítélésére.

“Ahogy a meleg férfiak látják magukat, az az utóbbi időkben látványos teret kapott a Grindr és a hasonló társkereső appok használatára reflektál, ahol mindenki próbálja eladni magát. Ez pedig felszínre hozta az előítéleteket. Nem segít, ha démonizáljuk a heterós melegeket, de fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy a hasonló kijelentésekkel a homofóbiát erősítik.” – mondta Strode.

 

(GayStarNews)

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin