Hírek

A homofób amerikai alelnök újra találkozott a nyíltan meleg ír miniszterelnökkel

Az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, Mike Pence ezúttal közös ebéden vett részt Írország miniszterelnökével, Leo Varadkarral és párjával, Dr. Matt Barrett-tel Dublinban.

 

 

Különösnek találhatjuk az újabb találkozást, ha figyelembe vesszük Pence ellenséges megnyilvánulásait LMBTQ ügyekben. Korábban az idei év márciusában találkoztak, ám az alelnök felesége, Karen Pence nem volt jelen, mivel éppen egy homofób országban, az Egyesült Arab Emírségekben tett látogatást. Ez az információ nyilván nem meglepő azok után, hogy Mrs. Pence egy vallásos, LMBTQ-ellenes elit iskolában tanít. A republikánus politikus azonban úgy gondolja, szükséges az USA és Írország között ápolni a jó kapcsolatot – írja az Advocate.

 

Karen Pence, Mike Pence, Leo Varadkar és Matt Barrett

 

„Köztársaságunk kezdete óta figyelemre méltó a kötelék e két nemzet között. Donald Trump amerikai elnök és Leo Varadkar vezetésének köszönhetően az USA és Írország között még sosem volt ilyen erős a kapcsolat” – írta Mike Pence Twitter oldalára.

A találkozó alkalmával Pence a külföldi politikára helyezte a hangsúlyt. Még üzenetet is hozott Donald Trumptól az Egyesült Királysággal való tárgyalásokról, melyeknek középpontjában a Brexit áll. Eközben Varadkar Írország és az Egyesült Királyság tagországa, Észak-Írország közötti fizikai határok szükségességét vitatta.

„Tudom, hogy Pence megérti, milyen hatással lesz ránk egy határ építése a szigeten – az emberek szabad mozgásának akadályozása, az északi-déli együttműködés akadályai, annak a veszélye, hogy semmibe veszik a Nagypénteki egyezményt és a békét” – nyilatkozta Varadkar.

Mégse vélekedett mindenki pozitívan a találkozásról, és úgy gondolják, ez a közös étkezés még nem fogja eltörölni a Pence család homofób múltját.

„Ültem már egy asztalhoz olyan emberekkel, akik örömmel megvonták volna tőlem a házasság jogát, akik nyíltan támogatják az átnevelő táborokat, és akik hisznek abban, hogy melegnek lenni döntés kérdése. Attól még, mert együtt ebédeltünk vagy vacsoráztunk még nem lesznek kevésbé homofóbok”

– jegyezte meg az esetről Chasten Buttigieg, az USA elnöki posztjáért induló Pete Buttigieg férje.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin