Hírek

Írország meleg miniszterelnöke és párja az USA homofób alelnökénél

A héten Írország miniszterelnöke, Leo Varadkar diplomáciai látogatást tett az Amerikai Egyesült Államokban, és Mice Pence alelnök látta vendégül őket egy reggelire.

 

Leo Varadkar (b), Anne Pence Poynter, Mike Pence és Matt Barrett az USA alelnökének rezidenciáján

A nyíltan meleg ír miniszterelnök nem egyedül érkezett, hanem párjával, Dr. Matt Barrettel, aki bár általában nem kíséri el Varadkart üzleti útjaira, most mégis kivételt tett – írja a Pink News. Kifejezetten sok negatívumot hallhattunk Mike Pence-ről az LMBTQ jogokat illetően, Varadkar állítása szerint azonban az alelnök remek házigazda volt, és kellemes időt tölthettek el együtt.

Az eseményen Pence felesége, akinek iskolája nem látja szívesen az LMBTQ diákokat és tanárokat, elfoglaltságai miatt nem vehetett részt, viszont az alelnök testvére szívesen csatlakozott hozzájuk. Az ír miniszterelnök beszédet is mondott, amiben többek között kitért szexuális orientációjára és az országok liberalizmusára is.

„Ezen a reggelen országom vezetőjeként állok előttetek. Egy olyan emberként, aki hibákat követett el a múltban, és bár a politikai döntéseim miatt több kritika is ért, erre sosem került sor a szexuális orientációm, a bőrszínem, a nemem vagy a vallási nézeteim miatt. Nem hiszem, hogy az én országom lenne az egyetlen, ahol ez megtörténhet. Minden országban esély van erre, ahol szem előtt tartják a szabadságot.”

Akármilyen jó házigazda is volt Mike Pence, nem lehet szemet hunyni a múltban elkövetett tettei felett, amiket az LMBTQ közösség ellen követett el feleségével együtt. Ám találkozása az ír miniszterelnökkel és párjával legalább egy apró pozitívummal szolgálhat.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin