Nagyvilág

Kiborultak Trumpék, amiért idén egybeesik a transznemű világnap és a húsvét

Rachel Crandall transznemű aktivista kezdeményezésére 2009 óta március 31. a Transznemű Láthatóság Napja.

A transznemű emberek jogaiért és elfogadásáért való kiállás mellett ez a nap valós, emberi arcot ad a közösség tagjainak. Ma már a világ számos pontján egyre több LMBTQ és civil szervezet, közéleti és politikai szereplő, valamint magánszemély emlékezik meg róla. Így tett szokása szerint szombaton Joe Biden elnök is.

Idén azonban a mozgó ünnepnek számító húsvét vasárnapja is éppen erre a napra esik.

És a jelek szerint sokaknak feladja a leckét a naptár – és a tények – ismerete, ugyanis Trump kampánycsapatától kezdve vezető republikánus politikusokon át Caitlyn Jennerig felhördültek azon, hogy Joe Biden “transznemű napnak” minősítette a húsvétot.

(Nemcsak ők, a magyar propagandasajtó is gondosan ügyelt arra, hogy címadásaikkal és felvezetőikkel hergeljék az olvasókat, arra számítva, hogy sokan úgyis csak átpörgetik a híreket és nem kattintanak – így pedig nem derül ki számukra, hogy március 31. akkor is a transz láthatóság napja marad, ha Biden nem emlékezik meg róla.)

“Teljesen felháborít, hogy Joe Biden – aki magát hívő katolikusnak vallja – a szent napok legszentebbikét a transzneműek láthatóságának napjává nyilvánította. Az egyetlen dolog, amit ezen a napon hirdetni kellene, az az, hogy „Ő feltámadt” – írja például az X-en a transznemű Caitlyn Jenner, a Kardashian-klán tagja, aki republikánus színekben Kalifornia állam kormányzói székére pályázott.

 

“A Biden-féle Fehér Ház elárulta a húsvét központi üzenetét, Jézus Krisztus feltámadását” – idézi a Politico a republikánus házelnököt, Mike Johnsont.

Eközben a demokrata Robert Garcia azt írja a közösségi médiában: „Mindannyian ünnepelhetjük a húsvétot és Jézus tanításait azzal, hogy példát mutatunk kedvességből, együttérzésből és felebaráti szeretetből – és igen, ez a transzneműeket és családjaikat is magában foglalja.”

Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője közölte, „nem meglepő, hogy a politikusok kegyetlen, gyűlölködő és tisztességtelen retorikával igyekeznek megosztani és gyengíteni országunkat. Biden elnök soha nem fog visszaélni a hitével, hogy politikai célokra vagy haszonszerzésre használja”.

Donald Trump republikánus elnökjelölt kampánycsapata egyenesen bocsánatkérést követel az elnöktől az amerikai keresztények milliói nevében, akik számára a mai napon csakis egyetlen ünnep lehet, és az Jézus feltámadása.

A Human Rights Campaign emberi jogi csoport erre azt írta, hogy „Trump politikája nemcsak visszarángatna minket az időben – de úgy tűnik, ő azt sem tudja, hogyan működik a naptár”.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin