Nagyvilág

Az ingyenes iskolai étkeztetést is elvenné a queer fiataloktól az amerikai jobboldal

Elizabeth Warren megszégyenítette a republikánusokat, amiért osztálytermi zsarnokként viselkednek azáltal, hogy megpróbálják megtagadni az LMBTQ+ gyerekek ingyenes iskolai étkeztetését.

A rangidős massachusettsi szenátor szerdán múlt szerdán az Amerikai Egyesült Államok szövetségi szenátusában tartott beszédében tette ezt a megjegyzést, amelyben indokolatlannak nevezett egy törvényjavaslatot. „Sok bonyolult kérdéssel foglalkozunk itt nap mint nap” – mondta Warren. „Ez nem egy bonyolult kérdés.

A törvényjavaslat sohasem csak az iskolai ebédekről szólt. A cél az volt, hogy azt az üzenetet küldjék az LMBTQ+ gyerekeknek, hogy nem látják őket szívesen. Azt az üzenetet küldjék, hogy rendben van, ha ezeket a gyerekeket diszkriminálják azért, mert azok, akik. Szeretném világosan leszögezni: ez nem helyes. Büszkén kiállunk az LMBTQ+ gyerekek mellett, a jogaitok számítanak, szívesen látunk benneteket az iskolában.

A Roger Marshall republikánus szenátor által előterjesztett tervezet érvénytelenítette volna az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) Élelmezési és Táplálkozási Szolgálata (FNS) által kiadott diszkriminációellenes törvényt, amely megakadályozza, hogy az iskolák nemi identitás és szexuális irányultság alapján visszatartsák az ingyenes étkezést.

Az FNS a Legfelsőbb Bíróság a Bostock kontra Clayton ügyben 2020-ban hozott döntését követően hozta létre az irányelvet, amely a polgári jog értelmében tiltja az LMBTQ+ személyek hátrányos megkülönböztetését. Idén májusban a Szolgálat frissítette a szabályzatot, amely a nemi identitás és a szexuális irányultság védelmére vonatkozó záradékokat tartalmazott a diákok számára, és a republikánusok ezt próbálták most visszavonni.

Beszédében Warren megjegyezte, hogy a szabály nem „a törvény valamilyen furcsa új értelmezése„, hanem az évek óta tartó jogi meghatározottságon alapul. „Az USDA a Legfelsőbb Bíróság olvasatával összhangban a kormányzat egészére vonatkozó megkülönböztetésellenes törvényeket hajtja végre. Ez az, amit a republikánusok megpróbáltak megdönteni.

A törvényjavaslat 47-50 arányban, szinte teljes egészében pártvonalak mentén bukott el. Két republikánus, Susan Collins maine-i szenátor és Lisa Murkowski alaszkai szenátor a demokrata többséggel együtt ellene szavazott, míg a nyugat-virginiai demokrata Joe Manchin támogatását jelezte.

Warren megjegyezte, hogy az USDA szakpolitikája segítené a gyerekeket abban, hogy a lehető legjobb oktatásban részesüljenek, és hozzátette: „Az irányelv csökkenti a diszkriminációt, és összhangba hozza az ügynökségi iránymutatást a Legfelsőbb Bíróság precedensével. Ez a politika biztosítja, hogy az éhező gyerekek megkapják a növekedésükhöz és az iskolai teljesítményükhöz szükséges élelmiszereket.

A The Trevor Project, egy LMBTQ+ öngyilkosság-megelőző szervezet tavaly közzétett adatai szerint a lakhatás bizonytalanságát megtapasztaló queer fiatalok 51 százaléka számolt be az élelmezési bizonytalanságról is, míg 22 százalékuk, aki nem tapasztalt lakhatási bizonytalanságot, ugyanerről számolt be.

A törvényjavaslat sikertelenségét követően Marshall azt mondta, hogy az USDA politikáját „fegyverként használják” a gyermekek ellen, hogy „transznemű politikát hajtsanak végre„.

Majd így folytatta: „Az USDA-nak nincs felhatalmazása arra, hogy ezt rákényszerítse a gyermekeinkre vagy az iskolákra, ahová járnak, hogy ragaszkodjanak az olyan őrült mandátumokhoz, mint például az, hogy a fiúknak hozzáférést kell biztosítani a lányok mosdóihoz és öltözőihez”.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin