Lifestyle

A hétvége legcukibb képei: Együtt kirándult az ír és luxemburgi miniszterelnöki pár

Írország és Luxemburg különleges helyet foglal el a világ országainak sorában, hisz e két államnak van kizárólag nyíltan meleg kormányfője. A luxemburgi miniszterelnök, Xavier Bettel 2013 óta, míg az ír Leo Varadkar 2017 óta tölti be hivatalát. (A teljesség kedvéért említsük meg Szerbia leszbikus miniszterelnökét, Ana Brnabicot is, aki két éve vezeti a balkáni országot)

Akadnak persze alkalmak, amikor csúcstalálkozókon összefutnak, a múlt heti államközi találkozó azonban különleges volt, hiszen Leo Varadkar hivatalos útra érkezett Luxembourgba. Minderről luxemburgi társa többek között Instagram-oldalán is beszámolt.

 

 

A hivatalos tárgyalás és sajtótájékoztató mellett jutott idő kikapcsolódásra, amelyre mindkettőjüket elkísérte párjuk is. Bettelt belga származású férje, akivel négy évvel ezelőtt házasodtak össze, nem sokkal azután, hogy a miniállamban törvényessé vált az azonos nemű párok házassága. Varadkart pedig élettársa – házasságra egyébként már nekik is volna lehetőségük, hiszen egy 2015-ös népszavazásnak köszönhetően törvényes a meleg és leszbikus párok egybekelése a nyugat-európai szigetországban.

A négy úriember láthatóan nagyon jól érezte magát – bár olykor talán kicsit zavarban voltak a kamera láttán -, a luxemburgi miniszterelnök és férje többek között étterembe és a főváros környékén kirándulni is elvitte az ír miniszterelnöki párt.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Showing our friends ⁦ @leovaradkar ‬⁩ & Matt our beautiful @villedeluxembourg ‬⁩ XB

Xavier Bettel (@xavier.bettel) által megosztott bejegyzés,

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

And visit @mudamlux and #3eechelenfortthüngen

Xavier Bettel (@xavier.bettel) által megosztott bejegyzés,

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin