Nagyvilág

Vlagyimir Putyin kísértetiesen ugyanazt vallja a melegekről, mint Orbán Viktor

 

Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor úgy tűnik, teljes egyetértésben vannak az LMBTQ közösséget érintő kérdésekben.

Az orosz elnök nemrég úgy nyilatkozott, hogy szerinte az oroszok toleránsak „a nem hagyományos szexuális irányultságú emberekkel szemben. Csak nem mutogatjuk és nem tartjuk helyesnek a mutogatását. Hagyjuk, hogy mindenki úgy éljen felnőttként, ahogy akar. Senki nem korlátozza őket semmiben” – mondta az Erős ötletek egy új időre című fórum plenáris ülésén. Putyin hozzátette, hogy Oroszország a hagyományos értékekre összpontosít. Ugyanakkor felszólította az LMBTQ embereket, hogy „ne nyúljanak a gyerekekhez”.

Ez a felszólalás kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit Orbán Viktor 2020 októberében mondott a Kossuth Rádióban arról, hogy a magyarok türelmesek a homoszexualitással, de van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni:

„Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak. Ennek az alapját egy rendkívül toleráns és türelmes megközelítés adja… tehát a magyarok türelmesek ezzel a jelenséggel szemben. Sőt, a magyarok olyan türelmesek, hogy az ilyen típusú demonstratív provokációkat is – nem mondom, hogy szó nélkül, de – jól viseljük. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: Hagyják békén a gyerekeinket!”

Ahogy a Fidesz-KDNP által megszavazott gyermekvédelmi törvény, úgy a magyar kormányfő is többször tudatosan összemosta a homoszexualitást a pedofíliával, erről 2022-ben a Kossuth Rádióban is beszélt. Magyarország viszont annyival jobban helyzetben van Oroszországnál, hogy Orbán Viktor a CPAC Hungary konferenciáján győzelmi jelentést tett, amikor kijelentette, hogy itthon már „megsemmisítették az LMBTQ propagandát”.

Magyarországon épp most tervezik szigorítani a gyermekvédelminek nevezett törvényt, melyet eleve az orosz propagandatörvényről másoltak. Arról a törvényről, ami miatt például lekerül egy webáruház polcairól Dosztojevszkij vagy Stephen King néhány regénye, vagy ami miatt folyamatosan vegzálja a rendőrség az LMBTQ közösség szórakozóhelyeit.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin