Itthon

„Hagyják békén a gyerekeinket!” – Orbán Viktor a Meseország mindenkié könyvről

fotó: Ale_Mi

 

Ma reggel interjút adott a Kossuth Rádiónak Orbán Viktor miniszterelnök. A félórás interjú végén, az utolsó másfél percben tért rá a közmédia riportere a Meseország mindenkié című kötetre. A Mi Hazánk Mozgalom politikusa, Dúró Dóra a múlt héten ledarálta a kötet egyik példányát, ami óriási felháborodást okozott, erről kérdezték a miniszterelnök véleményét. Orbán Viktor így reagált:

„Az Európai Uniós ügyek is szövevényesek, na de ezek a viták, amelyek a homoszexualitás megítéléséhez kapcsolódnak, azok még szövevényesebbek. Egy egész műsor sem lenne erre elegendő, nem hogy egy-két perc. A lényeget illetően azt szeretném rögzíteni, hogy Magyarországon vannak jogszabályok, amelyek a homoszexualitásra vonatkoznak. Ennek az alapját egy rendkívül toleráns és türelmes megközelítés adja… tehát a magyarok türelmesek ezzel a jelenséggel szemben. Sőt, a magyarok olyan türelmesek, hogy az ilyen típusú demonstratív provokációkat is – nem mondom, hogy szó nélkül, de – jól viseljük. Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy Magyarország a homoszexualitás tekintetében egy toleráns, türelmes ország. De van egy vörös vonal, amit nem lehet átlépni, és én ebben összegzem a véleményemet: Hagyják békén a gyerekeinket!”

A több évtizedes politikai rutinnal rendelkező, és mindig profin kommunikáló miniszterelnök a válaszában következetesen a magyarok szót használta. Nagyon reméljük, hogy kivételesen csupán arról van szó, hogy megfeledkezett a kontextusról, mert a „magyarok türelmesek a homoszexualitás jelenségével”-jellegű mondatoknak csak akkor van értelme, ha a homoszexuálisokat nem tekintjük magyaroknak.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin