Itthon

Az orosz propagandát másolja a kormány gyermekvédelmi kisfilmje

A magyar kormány az orosz „melegprogapganda-ellenes” törvényt másolva gyártotta le a pedofiltörvényről „gyermekvédelmi” törvényre átnevezett, homofób és transzfób törvénycsomagját, majd a hozzá kapcsolódó népszavazást a plakátokon egy orosz stock fotóval reklámozza. Ezek után nem különösebben meglepő, hogy a tévékbe kerülő kampányfilm is az orosz elődöket idézi.

 

 

A valóság, vagyis az, hogy senki nem járkál be óvodákba és általános iskolákba nemváltásra buzdítani, láthatóan nem érdekes a Fidesz számára, sőt. Maga a törvénycsomagot a nevére vevő Kocsis Máté is elismerte korábban, hogy „Magyarországon még nem volt például olyan, hogy óvodásokat nemátalakító műtétnek akartak volna alávetni a szülők beleegyezése nélkül.”

A valóság a mintául szolgáló orosz kampányfilmekben sem számított. 2020 nyarán ott volt például az a kisfilm, ami az orosz alkotmányreformhoz csinált kedvet – az alkotmánymódosítás tette lehetővé, hogy Vlagyimir Putyin újrainduljon az elnökválasztáson. A család intézményét egy férfi és egy nő szövetségeként megőrizni kívánó kampányvideóban az örökbefogadásra váró kisfiú már csak az árvaház kapujában jön rá szomorúan, hogy új anyukája egy karikatúra szerű meleg férfi, aki rögtön kislányruhát adna rá.

 

 

Vagy ott volt például a 2018-as orosz választások reklámfilmje, ami nem aprózta el a mondanivalót: ha nem mész el szavazni (és Putyin helyett a liberálisok győznek), akkor a buzik bemásznak az ágyadba. Szépen elmagyarázzák, mi történik, ha az ember otthon marad és nem szavaz. Lefekvés előtt a feleség arra emlékezteti a férjét, hogy másnap lesz a szavazás. A férjet azonban ez hidegen hagyja, holnap vasárnap van. Az asszonynak azonban látnoki szavai vannak: “Ki tudja, kit választanak meg nélküled!”

Álmában a férj másnap arra ébred, hogy be kell vonulnia a seregbe, mert az új vezetés 27 helyett 60 évre emelte a hadkötelezettséget. A vágtázó infláció miatt a zsebpénzt kérő fia négymillió rubelt követel uzsira (kb. 17,7 millió forint), de a java még csak most jön: egy meleg férfi reszeli a körmét a konyhában.

Mint azt a feleségétől megtudja, az új vezetés arra kötelezte a háztartásokat, hogy be kell fogadniuk azokat a melegeket, akiket kitaszított a családjuk. Sőt, ha a fiatalembernek nem sikerült partnert találnia, akkor a férjet fogják kijelölni társául. A rémálomból ébredő férj ezután hanyatt-homlok rohan a szavazófülkébe.

 

 

A nagy orosz elődök láttán ezúton is gratulálunk a magyar kormánynak a színvonalas társadalmi célú reklámjához.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin