Lifestyle

Vigyél új színt az életedbe – Fesd ki az otthonod!

 

Ha szeretnéd felújítani a lakásodat vagy albérletedet, vagy csak otthonosabbá szeretnéd tenni a helyet, ahol laksz, az egyik legjobb megoldás, ha átfested a falakat. A változás látványos lesz, ha pedig szakemberre bízod a munkát, még abban is biztos lehetsz, hogy a végeredmény nem okoz majd csalódást. Kotró Zsolt, szobafestő-mázoló, tapétázó segített nekünk abban, hogy megtudjuk, hogyan is lássunk neki otthonunk újraszínezésének.

Tapéta vagy festék?

Bár sokunk fejében leginkább gyerekkori emlékek, például a nagyinál töltött vasárnapok buknak a felszínre, amikor meghallják a tapéta szót, Kotró Zsolt szerint a tapéta ma is jó választás lehet, ügyfelei egy része kifejezetten szereti őket. Főleg, hogy már léteznek nagyon modern, 3D-s tapéták is. A szakember a kevésbé barokkos mintájú tapétákat ajánlja, egy visszafogott, akár geometriai mintákkal díszített tapéta könnyen feldobhatja a szobánkat.

 

 

Kerüljük a sötét színeket?

Sokak gondolják úgy, hogy a sötét színek szűkítik a teret, és ez valóban így is van. Ha mégis egy sötétebb tónusú színhez ragaszkodunk, használjuk csak egy falon, a többit pedig fessük világosabb árnyalatúra. Az is sokat segít a térérzet növelésében, ha a mennyezetet fehérre festjük. Kotró Zsolt szerint bármit is válasszunk (akár az árnyalatokra, akár a tapéta vs. festék kérdésre gondolunk), mindenképpen olyan megoldás mellett döntsünk, amelyik kifejezi az egyéniségünket, és ne kövessük megszállottan a trendeket.

Így válassz színt!

Ha bizonytalan vagy a színválasztásban, a legjobban akkor jársz, ha megveszel egy liter festéket, amiből a szoba különböző falain lekensz egy egy négyzetméteres felületet, és vársz néhány órát, hogy megszáradjon a festék. Így láthatod, hogyan néz ki az általad választott árnyalat a szobának azon a falán, amit mindig ér a nap, és azon is, mely általában árnyékosabb. Ha pedig azon gondolkodsz, mosható festéket vegyél-e, először tegyük helyre, mire is gondolsz. Ugyanis hiába hívjuk a takarítható festéket a köznyelvben moshatónak, a gyakorlatban természetesen nem az, vízzel hígítva lejön a falról, ellenben dörzsölhető, dörzsölésálló festékek valóban vannak, amiket elsősorban a konyha, illetve a fürdőszoba kifestésekor lehet indokolt. Egy másik kérdés a festékeknél, hogy mattot, saját fényűt, vagy latexet válassz. Utóbbinál egy elég fényes felületet kapsz, aminek az a hátránya, hogy sokkal inkább kiemeli a fal apró egyenetlenségeit, hibáit. Magát a festéket pedig célszerűbb festék-, nem pedig barkácsboltban megvenni, mivel az előbbiben nemcsak a választék nagyobb, de még az árak is jobbak lehetnek.

 

 

A mázolásban is megjelent már a bio-vonal, ezek jelen esetben vizes bázisú alapozókat, zománcokat jelentenek, melyek két fontos előnye, hogy gyorsan száradnak, oldószer mentesek nem hagynak büdös szagot maguk után. Kotró Zsolt egy másik szakmai újítást is használ: sok esetben nem hengerrel viszi fel a festéket a falra, hanem festékszóró gépekkel, melyek segítségével gyorsan és még egyenletesebben le lehet festeni a szobát.

Ha te is biztosra akarsz menni, és nem szeretnéd a bútoraidat és saját magad is összefestékezni, válaszd Kotró Zsolttal, akinek minden munkája egyedi és precíz. A szakember több év tapasztalattal a háta mögött profi és gyors munkát végez, hogy a hely, ahová egy fárasztó nap után érkezel a munkából, ne csak egy lakás legyen, hanem egy barátságos és megnyugtató otthon.

További információkért bátran keresd fel Kotró Zsolt honlapját!

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin