Hírek

Videó: két srác „bazi nagy hindu lagzija”

Habár az esemény sajnos nem Indiában történt – mivel ott továbbra is illegálisak a homoszexuális kapcsolatok –, Dan és Rishi esküvője sok hindu fiatalnak ad reményt arra, hogy őket is boldogabb jövő várja.

 

Rishi Agarwal tradicionális hindu családban nőtt fel; az 1970-es években költöztek Kanadába. Ez utóbbi változás miatt azt gondolhatnánk, hogy a szülei számára evidens volt a melegség elfogadása, azonban természetesen nem ment a dolog ennyire egyszerűen.

Amikor Rishi előbújt, meg sem bírtunk szólalni

mondta Vijay és Sushma. Azonban néhány nap alatt igyekeztek mindent megtudni az LMBT jogokról és közösségekről, amit csak lehetett, és amikor fiuk megkérdezte tőlük, hogy el kell-e költöznie otthonról, ők csak ennyit feleltek:

A fiunk vagy, és mindig az is maradsz. 

Rishi édesanyja azt is elmondta, hogy ez az ő gondjuk, nekik kell megbirkózniuk a saját szűklátókörűségükkel, amit Indiából hoztak magukkal.

Végül így válhatott valóra Rishi álma, hogy partnerével, Daniel Langdonnal hatalmas hindu esküvőt szervezhessenek maguknak az egész család és a barátaik bevonásával. A bollywoodi filmekbe illő buli és a tradicionális szertartás nagyon fontosak voltak számukra. A nagy nap után pedig úgy döntöttek, hogy a nagyközönséggel is megosztják a történetüket, reményt adva ezzel sok fiatalnak.

Ahhoz, hogy egy ilyen hagyományos ceremóniát le tudjon bonyolítani az ember, szükség van a családja, a közvetlen környezet teljes támogatására. Anélkül, hogy a közösség is beszállna a dolgokba, egyszerűen nem működik– mondta Rishi.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin