Színes

Leszbikus nőnek adta ki magát a pap, hogy meztelen képekhez jusson

 

A Skót szabadegyház kizárta magából azt a lelkészét, aki leszbikus nőnek adta ki magát az interneten, hogy meztelen fotókat zsaroljon ki női áldozataitól. A 34 éves David Finlay Macdonald az Eilidh álnevet használva ismerkedett nőkkel, majd azzal fenyegette meg őket, hogy a megszerzett bizalmas magánéleti információkat nyilvánosságra hozza, ha nem küldenek neki meztelen fotókat magukról.

Egyik áldozatát még 2010-ben vezette meg, emiatt a férfi 2022-ben a bíróság előtt bűnösnek vallotta magát zsarolási kísérlet vádjában, amiért 750 font pénzbírásgra és 180 órányi közmunkára ítélték. Másik két nő is megvádolta azzal, hogy 2015-ben hasonló módon zsarolta őket, de abban a két esetben felmentették.

Isten malmai lassan őrölnek, a Skót szabadegyház malmai pedig még lassabban: a 2010-es eset után csak most, 2024-ben jutottak el addig, hogy kizárják a lelkészt.

Korábban az egyház közölte, hogy lelkészeiktől elvárják, hogy a legmagasabb erkölcsi és etikai normák szerint éljenek. Miután három nő is panaszt tett Macdonald zsarolása miatt, az egyház közgyűlése 2024. május 22-én megfosztotta a férfit a lelkészi hivatalától.

Mint írják, a közgyűlés “szomorúan vette tudomásul”, hogy a lelkész magatartása súlyosan káros hatással van az érintett nőkre. A közgyűlés pedig “irtózik minden ilyen magatartástól, és tekintettel annak súlyosságára és a csalás mértékére úgy döntött, hogy ebben az esetben az egyetlen lehetséges megoldás Macdonald úr lelkészi tisztségéből való elmozdítása.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin