Nagyvilág

A tengerparton mondta ki az igent az első házasodó görög meleg pár

Történelmet írt egy meleg pár, amikor kimondták a boldogító igent. Ezzel ugyanis ők lettek az első azonos nemű pár, aki törvényes keretek között összeházasodott Görögországban. Sztávru Gavriliádi és Dimítri Elefszinióti a hétvégén tettek fogadalmat Athéntől délre, Néa Zmírniben – méghozzá a polgármester áldásával.

A család és barátok is részt vettek az esküvőn, amelyhez még Kiriákosz Micotákisz miniszterelnök is gratulált a történelmi napot követően.

Gavriliádi és Elefszinióti 20 éve vannak együtt, és három közös gyermeket nevelnek, így természetesen teljes mellszélességgel támogatták a házassági egyenlőségről szóló törvényjavaslatot, amelynek eredményeképpen Görögország az első ortodox keresztény többségű ország lett, amely legalizálta az azonos neműek házasságát és az örökbefogadást számukra.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TVA News (@tvanews) által megosztott bejegyzés

 

Gavriliádi azt is elmondta, hogy most, hogy összeházasodtak, hivatalosan is örökbe fogja fogadni férje ikreit.

A törvény februári elfogadása után világszerte számos azonos nemű pár érdeklődni kezdett a festői országban történő házasságkötés lehetősége iránt, és a külföldiek közül várhatóan egy ausztrál meleg pár lesz az első – ők Rodosz szigetén kötnek majd házasságot.

A meg nem nevezett azonos nemű pár felvette a kapcsolatot Görögország negyedik legnagyobb szigetének anyakönyvi hivatalával, hogy kifejezzék érdeklődésüket az ottani házasságkötés iránt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin