Nagyvilág

Tovább harcol az egyházból kizárt koreai pap, aki imádkozott a melegekért

 

A Koreai Metodista Egyház törvényszéke véglegesítette annak a koreai tiszteletesnek a kizárását, aki 2019-ben egy queer fesztiválon megáldotta a résztvevőket – írja a Korea Herald.

I Donghvan, a Kjonggi tartománybeli Szuvon városának metodista lelkésze a tavaly meghozott döntés ellen fellebbezett, ám az egyház úgy határozott, a döntés helyénvaló. A lelkipásztor világi bírósághoz fordul az ügyben.

Azért kell távoznia az egyházból, mert a metodisták semmilyen formában nem hajlandók elfogadni a homoszexualitást. Szerintük a lelkész cselekedete szembe megy az egyházuk tanításaival, amely megtiltja a homoszexualitás támogatását. A queer emberek megáldása pedig ennek minősül.

„A szexuális kisebbségek megáldásának ceremóniáján való részvétel és annak levezetése virágok szórásával, szivárványzászló lengetésével a szöuli városháza előtti téren, a homoszexuálisok megáldására ceremónia javaslása – ez mind olyan cselekedet, mely elfogadja a homoszexualitást vagy egyetért vele”olvasható a döntésben.

A tiszteletes a döntés helytelenségével érvelt, hivatkozva az LMBTQ emberek által tapasztalt emberi jogi problémákra és arra, hogy az eljárás lefolytatásában a törvényszék hibákat követett el. Az érvelést azonban elutasították.

I és a támogatói elítélték a törvényszéket, azt mondják, az egyház megpróbálja korlátozni Isten határtalan szeretetét és megszabni, ki részesülhet Isten kegyelmében.

I Donhgvan szerint a döntés „szégyenletes”. „Egy lelkipásztor kiközösítése a szexuális kisebbségek megáldása miatt a protestantizmus történelmébe sötét eseményként fog bevonulni, ami később csak nevetség tárgya lesz” – nyilatkozta az AFP-nek.

A Koreai Metodista Egyháznak mintegy 1,2 millió híve van, 6700 templomot működtetnek összesen, nemcsak Dél-Koreában, de a világ más országaiban is.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin