Nagyvilág

Házasságot kötött élettársával az ausztrál külügyminiszter

Penny Wong ausztrál külügyminiszter a szülővárosában, Adelaide-ben tartotta szombaton az esküvőjét. Felesége, Sophie Allouache hagyományos, fehér menyasszonyi ruhát viselt, a maláj-kínai édesapa és ausztrál édesanya gyermekeként született Wong pedig a kínai hagyományoknak megfelelően piros ruhában állt az oltár elé. A kínai esküvőkön a menyasszonyok számára ez a szín a szerencse, a boldogság és a gonosz szellemektől mentes, jó élet kezdetének hagyományos szimbóluma.

„Nagyon örülünk, hogy családunk és barátaink közül oly sokan osztozhattak velünk ezen a különleges napon” – tudatta a külügyminiszter az esküvő kapcsán kiadott nyilatkozatában.

Wong és Allouache 2006-ban ismerkedtek meg, a párnak két lánya született – a 13 éves Alexandra és a 9 éves Hannah virágszóró lányokként vettek részt a hétvégi esküvőn.

Az esküvőn jelen volt többek között Anthony Albanese miniszterelnök, Mark Butler egészségügyi miniszter és Jay Weatherill volt dél-afrikai miniszterelnök is. A magánéletét illetően erősen zárkózott külügyminiszter korábban nem tudatta a nyilvánossággal, hogy mikorra tervezik a szertartást.

Az esküvő óriási elégtétel Wongnak, akinek 2010-ben még pártja álláspontját képviselve el kellett ismernie, tiszteletben tartja, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő közötti intézmény.
Ezek után nem meglepő, hogy 2017-ben a higgadtságáról ismert Wong a kamerák előtt sírta el magát, amikor kiderült a népszavazás eredménye, amelyben az ausztrálok az egyenlő házasság bevezetése mellett döntöttek.

„Remélem, hogy ebben a parlamentben mindenki meghallotta ma az ausztrál nép egybehangzó hangját, a változásra, az egyenlőségre adott felhatalmazást” – mondta. „Mert itt az idő. Köszönöm, hogy kiálltak a méltányosságért, köszönöm, hogy kiálltak az egyenlőségért. Köszönjük, hogy kiálltak a családjainkért.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Penny Wong (@senatorpennywong) által megosztott bejegyzés

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin