Egészség

Újhullámos trendek a férfi szépségápolásban

 

Valljuk be: ki ne vágyna néha titokban arra, hogy úgy tündököljön, mint egy (Instagram) modell? A közösségi média jelentőségének növekedésével egyre több férfi dönt az arcesztétikai kezelések mellett. Markánsabb vonásokat, fiatalosabb kinézetet, és egyúttal magabiztosabb fellépést szeretnének, melyet büszkén mutathatnak magukról a social médiában – és a való életben egyaránt. Nem hiába lettek oly népszerűek az orvosi hialuronsavas kezelések, hiszen gyorsan elvégezhetők, az eredmények szinte azonnal láthatók, így napjainkban a számunkra vágyott kinézett elérése egyszerűbb, mint valaha.

Hialuronsav kontra férfiak

A legmodernebb arcesztétikai technikák és magas minőségű hialuronsavas termékek megjelenése lehetővé tette az esztétikai szakorvosok számára is, hogy az arc apró finomhangolásaival természetes, vonzó maszkulinitást érjenek el a férfi páciensek esetében: kiemeljék az arccsontot, definiálják az állkapocs vonalat, és az állat. És bár az orvosi hialuronsav felhasználását még mindig leginkább a női ajakfeltöltéssel azonosítják – köszönhetően nem hivatalos nagykövetüknek, Kylie Jennernek -, mégis egyre több férfi tart igényt az ilyesfajta korrekcióra is vonzóbb és férfiasabb énképük érdekben.

Újhullámos szépségideáljaink

Vajon mi a közös az esztétikai kezelésekben és a sminkelésben? A válasz egyszerű: az esztétikai kezelésekhez hasonlóan sminktrükkökkel – mint például megfelelő kontúrozással vagy egy könnyed highlighter használatával kiemelhetjük vagy éppen kevésbé hangsúlyozhatjuk arcunk egyes területeit. Éppen ezért nem meglepő, hogy a fiatal férfi make up influencerek azok, akiknek köszönhetően egyre nagyobb térnyerést kapnak az újhullámos esztétikai trendek az LMBTQ közösség körében. Ezek a véleményvezérek ugyanis feminin és gender semleges vonásokat – telt orca, kontúrozott áll ív, dús ajkak – emelnek be megjelenésükkel, meghatározva korunk szépségideáljait.

A hialuronsavas kezelések térnyerése a social médiában

Az arcesztétikai maszkulinizációs eljárások azonban közel sem csak az LMBTQ körökben népszerűek. Influencerek, hírességek, modellek, már saját Snapchat és Instagram filterrel rukkolnak elő, mellyel azonnal karakteres állívünk, definiált arcsontunk vagy éppen volumenizált ajkunk lehet. De miért kéne filtereket használni, mikor egy egyszerű eljárással a valóságban is igazíthatunk vonásainkon?

A social media szintén újkeletű trendje pedig az esztétikai szakorvosok részéről figyelhető meg: egyre többen ugyanis az Instagram előnyeit használva „előtte-utána” fotókkal reprezentálják pácienseik szemet gyönyörködtető esztétikai átalakulását. A hialuronsavas kezelések eredményeit pedig már nem csak női, de férfi páciensek is büszkén osztják meg magukról az Instagramon és egyéb social felületeken egyaránt.

 

 

A Juvéderm® lépést tart a fejlődő szépségnormákkal

Ahogy az évekkel a szépségtrendek és a férfiideálok is változnak, úgy a hialuronsavas termékeknek is lépést kell tartaniuk a fejlődő szépségnormákkal. Egyre fontosabbá válik az orca, az áll és állkapocsvonal formázása, ami a Juvéderm® Volux és a Juvéderm® Voluma hialuronsav-alapú töltőanyaggokkal érhető el, és melyek hatása akár 18-24 hónapig is látható marad.* Bár férfiak és nők esetében egyaránt használják mindkét terméket, a különbség inkább a mennyiségen és az injektálási technikán múlik, így míg a nők állívének csupán leheletnyi definíciót ad, addig a férfiak esetében az állkapocsvonal szélesítése is figyelmet kap.

Befektetés önmagunkba

A páciensek nem csak elégedettséget tapasztalnak kinézetükkel kapcsolatban a kezelés következtében, de az önbizalmuk is erősödik, ami kihatással van egész megjelenésükre. Olyan világot élünk, ahol a férfiak és nők számára egyaránt elengedhetetlen a határozott, magabiztos fellépés, ha érvényesülni szeretnének a szakmájukban. Hatalmas verseny van a munkaerőpiacon és a kellő szakértelem már önmagában kevésnek bizonyul, ha nem társul megnyerő fellépéssel. Mindenki a lehető legjobban akar kinézni, a legideálisabb énjét szeretné mutatni. Ennek értelemben az orvosi hialuronsavas-kezelések már nem sokban különböznek a rendszeres testmozgástól, a napi bőrápolási rutintól vagy éppen a kozmetikai kezelésektől. Befektetés önmagunkba céljaink elérése érdekében.

Ráadásul a megfelelő szakemberek segítségével átalakulásunk biztos kezekben lehet. A klinikákon ugyanis szakértő szemekkel vizsgálhatják meg arcunkat és tanácsolhatják, hogy pontosan arcunk melyik részénél ajánlott a beavatkozás, mely bár apró, mégis óriási változást hozhat mind külsőnkben – mind pedig önbizalmunkban.

Járj utána a Juvéderm® termékek hatásainak és tudd meg, hogy egy profi, hozzáértő szakember milyen hialuronsavas kezelést javasol neked a legtökéletesebb hatás eléréshez! Keresd meg a hozzád legközelebb eső klinikát az alábbi gombra kattintva:

KLINIKAKERESŐ

 

#allerganaestheticspromo

A Juvéderm® orvostechnikai eszköz, amely kizárólag megfelelő képzettséggel rendelkező orvos által alkalmazható.

Az esetleges nemkívánatos mellékhatást, kérjük, minden esetben jelentsd be a ProductSurveillance_EAMEA@allergan.com email címen vagy a 36 1 455 8600 telefonszámon.

Részletes biztonsági és jogi információ itt:  https://www.juvederm.hu/biztonsagi-informaciok

Jóváhagyási szám: HU-JUV-220025

Lezárás dátuma: 2022. augusztus 2.

* A lidokain tartalmú Juvéderm® Volux és a Juvéderm® Voluma termékeken végzett összehasonlító vizsgálatok és ismételt klinikai vizsgálatok (Volux: 1. Ogilvie P et al. Aesthet Surg J. 2020; 40:NP499–510., Voluma: 1. Callan P et al. Clin Cosmet Investig Dermatol. 2013; 6:81–89., 2. Jones D and Murphy DK. Dermatol Surg. 2013; 39:1602–12.) eredményei alapján.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin