Nagyvilág

Törölte a Duolingo az LMBTQ tartalmait Oroszországban

 

Eltávolította a Duolingo applikáció az LMBTQ közösségre utaló tartalmakat Oroszországban, miután figyelmeztetést kapott a hatóságoktól – írja a Reuters.

A népszerű nyelvtanuló applikációt idén februárban kezdte vizsgálni az orosz médiahatóság „LMBTQ propaganda” terjesztése miatt. Az appot egy „hazafias” szervezet jelentette fel a hatóságnál, akik szerint a gyerekeknek nem kellene Duolingo segítségével angolul tanulniuk, ugyanis az applikáció olyan példamondatokat is tartalmaz, mint „Ben és Peter szeretik egymást. Melegek.” vagy „Clara a feleségével, Mariaval egy leszbikus bárban találkozott.” 

Oroszországban „szélsőséges szervezetnek” nyilvánította a legfelsőbb bíróság az „LMBTQ-mozgalmat”, már büntetik például a szivárványzászló megjelenítését, akár ékszereken is. Tavaly elérhetetlenné vált az országban a népszerű meleg randiapp, a Grindr is.

A Duolingo a hatóságok fenyegetésére úgy reagált, hogy eltávolította a „nem hagyományos szexuális kapcsolatokra” utaló tartalmakat a felületről az oroszországi felhasználók számára.

„Támogatjuk az LMBTQ jogokat, és hiszünk az LMBTQ képviselet normalizálásában a tartalmainkban” – mondta a Duolingo szóvivője.

„Sajnos a helyi törvények megtiltják számunkra, hogy bizonyos tartalmakat Oroszországban szerepeltessünk. A Duolingo küldetése, hogy kiterjessze a hozzáférést a minőségi oktatáshoz az egész világon, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy mindenhol, ahol ez legálisan lehetséges, biztosítsuk a termékünkhöz való hozzáférést.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin